stcrt-2009-18183-001.png Kennisgeving vergunningen Oiltanking Amsterdam BV

Deze advertentie geeft informatie over een project dat gevolgen kan hebben voor het milieu. Woont of werkt u in de buurt,dan kan het voor u van belang zijn deze advertentie te lezen.

Besluiten

  • I. Oiltanking Amsterdam BV wil voor haar inrichting, gelegen aan de Heining 100 te Amsterdam, een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer ten behoeve van:

    • de bouw en ingebruikname van een biodieselinstallatie met een jaarlijkse productiecapaciteit van 200.000 ton biodiesel;

    • de aanleg en ingebruikname van opslagvoorzieningen (tanks) voor grond- en hulpstoffen, bijproducten en gereed product;

    • de aanleg en ingebruikname van een binnenvaartsteiger voor de verlading van grondstoffen en gereed product (biodiesel, plantaardige oliën en ruwe glycerine);

    • de aanleg en ingebruikname van twee tankautoverlaadplaatsen voor verlading van hulpstoffen en additieven ten behoeve van de biodieselproductie, alsmede voor incidentele verlading van biodiesel en bijproducten (glycerine).

    Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben deze vergunning verleend.

    Tevens maken gedeputeerde staten bekend dat zij naar aanleiding van de gevraagde veranderingen een aantal geluidsvoorschriften van de Wet milieubeheervergunningen, die op 30 november 2005 onder nr. 2005/13887, 7 mei 2007 onder nr. 2007/23675 en 16 april 2008 onder nr. 2008/7058 zijn verleend voor de inrichting, hebben aangepast.

    Er zijn zienswijzen ingediend tegen het ontwerpbesluit. Het besluit is gewijzigd ten opzichte van het eerder gepubliceerde ontwerp.

  • II. Vanuit de inrichting zal afvalwater op de Amerikahaven en het Zijkanaal F worden geloosd. Hiervoor is een vergunning ingevolge de Wet verontreiniging oppervlaktewateren nodig. Tevens wil Oiltanking Amsterdam BV oppervlaktewater onttrekken vanuit de Amerikahaven. Hiervoor is een vergunning ingevolge de Wet op de waterhuishouding nodig.

    Het Ministerie van Verkeer en Waterstaat, voor deze de Hoofdingenieur-Directeur van de Rijkswaterstaat, Directie Noord-Holland, heeft deze vergunningen verleend.

    Er zijn geen zienswijzen ingediend tegen de ontwerpvergunningen. De vergunningen zijn niet gewijzigd ten opzichte van de eerder gepubliceerde ontwerpen.

  • III. Vanuit de inrichting zal bedrijfsafvalwater in de gemeentelijke riolering van de gemeente Amsterdam worden geloosd. Hiervoor is een vergunning ingevolge de Wet verontreiniging oppervlaktewateren nodig.

    Het Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht heeft deze vergunning verleend.

    Er zijn geen zienswijzen ingediend tegen de ontwerpvergunning. De vergunning is niet gewijzigd ten opzichte van het eerder gepubliceerde ontwerp.

U kunt de besluiten inzien

De besluiten en alle bijbehorende stukken kunnen van 27 november 2009 tot 9 januari 2010 worden ingezien:

  • bij de Dienst Milieu en Bouwtoezicht van de gemeente Amsterdam, Weesperplein 4 te Amsterdam van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 16.30 uur, uitsluitend na een telefonisch gemaakte afspraak 020-5513817 en/of 020-5206382;

  • bij Rijkswaterstaat Noord-Holland, afdeling WSV, kantoorgebouw "Schonenvaert", Toekanweg 7 te Haarlem;

  • bij de receptie van Waternet (Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht),

  • Korte Ouderkerkerdijk 7 te Amsterdam van 07.00 tot 19.00 uur.

Bovendien liggen de stukken buiten kantooruren ter inzage bij de Dienst Milieu en Bouwtoezicht, echter uitsluitend na een (minimaal twee dagen van tevoren) telefonisch gemaakte afspraak.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met mevrouw S.C. Kasifa (0800-9986734). Voor informatie over de vergunningen ingevolge de Wet verontreiniging oppervlaktewateren en de Wet op de waterhuishouding kunt u contact opnemen met de heer F. van Elst (023-5301883) van Rijkswaterstaat of met de heer J.C. Hiddinga (020-6082546) van Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht .

Beroep

Tegen het (de) besluit(en) kan door belanghebbenden, die tijdens de voorbereiding van de besluiten hun zienswijze kenbaar hebben gemaakt, tot 9 januari 2010 schriftelijk beroep worden ingesteld. Is tijdens de voorbereiding geen gebruik gemaakt van de mogelijkheid tot het naar voren brengen van zienswijzen, dan zal moeten worden aangetoond dat dit de belanghebbende in redelijkheid niet verwijtbaar is. Als beroep wordt ingesteld kan ook om een voorlopige voorziening worden verzocht. Het beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag (tel. 070-4264426). Het verzoekschrift moet aan de voorzitter van de afdeling worden gericht.

Naar boven