stcrt-2009-18175-001.png Ontwerpbestemmingsplan Bronkhorst High Tech Nijverheidsstraat 1a in Ruurlo

Op het adres Nijverheidsstraat 1a in Ruurlo bevindt zich het bedrijf Bronkhorst High-Tech. In 2008 is het tracé van de Nijverheidsstraat verlegd naar de westzijde van het bedrijf. Voor het perceel en zijn omgeving gelden de bestemmingsplannen ‘Schansekamp’ en ‘Schansekamp, herziening 1992-1’. Deze bestemmingsplannen kennen aan het terrein van Bronkhorst High-Tech een bedrijfsmatige bestemming toe. Voor het vroegere tracé van de Nijverheidsstraat geldt echter nog de bestemming ‘weg of pad’. Deze laatste bestemming laat geen bedrijfsbebouwing toe, terwijl het ook niet is toegestaan om direct naast het voormalige wegtracé bedrijfsbebouwing te realiseren.

Bronkhorst High-Tech heeft de gemeente verzocht om herziening van de bestemmingsplannen ‘Schansekamp’ en ‘Schansekamp, herziening 1992-1’. Het bedrijf diende dit verzoek in omdat het zijn bedrijfsgebouw in oostelijke richting wil uitbreiden tot op het voormalige perceel Nijverheidsstraat 2−6 (voorheen Dox-Hardick B.V.). Deze uitbreiding strekt zich daardoor ook uit over gronden waar de geldende bestemmingsplannen geen bedrijfsbebouwing toelaten.

De gemeente is van plan om mee te werken aan het uitbreidingsplan en om de geldende bestemmingsplannen daarom te herzien. Hiervoor heeft de gemeente een ontwerpbestemmingsplan ‘Ruurlo, Nijverheidsstraat 1a 2009’ gemaakt dat het mogelijk maakt om de gewenste bedrijfsuitbreiding te realiseren. Het ontwerpbestemmingsplan richt zich op het huidige bedrijfsperceel van Bronkhorst High Tech en strekt zich langs de Nijverheidstraat uit tot aan het perceel Nijverheidsstraat 8.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met de bijlagen van 2 december 2009 tot en met 12 januari 2010 ter inzage in de Gemeentewinkel, Marktstraat 1 in Borculo. Binnen deze termijn van zes weken kan iedereen zijn mening geven over het ontwerpbestemmingsplan. Dit heet het indienen van zienswijzen. U kunt schriftelijk zienswijzen indienen door een brief te sturen naar de gemeenteraad van Berkelland, Postbus 200, 7270 HA in Borculo. Mondelinge zienswijzen kunt u op woensdag 16 december 2009 indienen bij de hoorzittingscommissie van de gemeenteraad. De vergadering van de hoorzittingscommissie begint om 19.30 uur en wordt gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis, Marktstraat 1 in Borculo. Alleen degenen die tijdig zienswijzen indienen tegen het ontwerpbestemmingsplan, kunnen later beroep instellen tegen het besluit van de gemeenteraad over de vaststelling van het bestemmingsplan. Deze publicatie, het ontwerpbestemmingsplan en de bijlagen zijn ook te lezen via de gemeentelijke website (www.gemeenteberkelland.nl, onder ‘actueel’ en ‘ruimtelijke plannen’).

Naar boven