MER – Heijderhoeve Beheer BV, Heeswijk-Dinther

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben op 9 oktober 2009 de mededeling ontvangen van Heijderhoeve Beheer BV dat zij voornemens is tot het uitbreiden en wijzigen van het aantal fokzeugen in drie zeugenstallen tot een totaal van 628 fokzeugen uit te voeren aan de Justitieweg 2 te Heeswijk-Dinther.

Ingevolge artikel 7.2 van de Wet milieubeheer en categorie 14 van bijlage D van het Besluit milieu-effectrapportage is deze voorgenomen activiteit MER-beoordelingsplichtig. Dit houdt in dat ons college, alvorens door Heijderhoeve Beheer BV een vergunning wordt aangevraagd, dienen te beslissen of er voor de voorgenomen activiteit een MER moet worden opgesteld. Een MER moet worden opgesteld indien sprake is van een activiteit die belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu kan hebben. Daarbij dient, aldus artikel 7.8b, vierde lid van de Wet milieubeheer, rekening te worden gehouden met:

  • a. de kenmerken van de activiteit;

  • b. de plaats van de voorgenomen activiteit;

  • c. de kenmerken van de belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

Na toetsing van de voorgenomen activiteit hebben Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant op 19 november 2009 besloten dat Heijderhoeve Beheer BV voor deze activiteit geen MER behoeft op te stellen.

Het besluit en bijbehorende stukken liggen vanaf 30 november 2009 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, De Misse 6 te Heesch, Afdeling Milieu- en Bouwzaken op werkdagen van 8.30–12 uur en op woensdag van 15–19.30 uur.

Ook is het mogelijk de stukken in te zien op het provinciehuis van Noord-Brabant, Brabantlaan 1 te ’s-Hertogenbosch. U kunt zich daarvoor in verbinding stellen met H.H. Lobbezoo, telefoon (073) 680 85 57/fax (073) 680 76 41 van de directie Ecologie.

Aan deze procedure is een zaak-/projectnummer gekoppeld. Gelieve bij correspondentie dit nummer (1590022/25259) te vermelden.

Op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht wordt deze beoordeling beschouwd als een voorbereidingsbesluit, waartegen geen direct bezwaar of beroep open staat. U kunt uw bezwaren tegen dit beoordelingsbesluit te zijner tijd kenbaar maken in de procedures van de uiteindelijke besluiten, te weten de vergunningen ingevolge de Wet milieubeheer.

’s-Hertogenbosch, november 2009

Naar boven