stcrt-2009-18125-001.png Kennisgeving milieueffectraportage Wet milieubeheer, Vossenberg 4 Mariahout

Het college van burgemeester en wethouders van Laarbeek maakt als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.8b, vijfde lid, van de Wet milieubeheer, het volgende bekend.

Op 4 september 2008 heeft de heer J. van de Ven, Vossenberg 4 in Mariahout medegedeeld dat hij voornemens is een vleesvarkensstal op te richten aan de Vossenberg 4 in Mariahout voor het houden van 2.520 vleesvarkens. Binnen de inrichting wordt een nieuw te bouwen emissiearme stal geraliseerd ten behoeve van de huisvesting van eerdergenoemde aantallen te houden dieren. Deze activiteit is onderworpen aan een milieu-effectrapportage beoordeling ingevolge het Besluit milieu-effectrapportage 1994 jo. artikel 7.2. lid 1 onder sub b van de Wet milieubeheer.

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten dat door de heer J. van de Ven geen milieu-effectrapportage behoeft te worden opgesteld. Hierdoor kan een aanvraag om milieuvergunning zonder opschortende voorwaarden worden ingediend en in behandeling worden genomen. Naar de mening van het college leidt de voorgenomen activiteit, gezien de omstandigheden waaronder zij wordt ondernomen, niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

Het besluit en de bijbehorende stukken liggen van maandag 30 november 2009 tot en met maandag 11 januari 2010 bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling in het gemeentehuis Laarbeek in Beek en Donk. Indien gewenst kunt u telefonisch informatie inwinnen bij de heer J. Van den Eijnde, telefoon 0492 469 867.

De beschikking betreft een procedure ter voorbereiding van het besluit op de aanvraag om een milieuvergunning. Conform artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht is tegen deze beslissing geen bezwaar of beroep mogelijk, tenzij deze beslissing de belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtsreeks in zijn belang treft.

Naar boven