stcrt-2009-18115-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied 1996, tweede partiele herziening’ (artikel 3.8)

Burgemeester en wethouders maken, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb), bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied 1996, tweede partiele herziening’, met de bijbehorende stukken met ingang van 30 november 2009 (tijdens kantooruren, alsmede op maandagavond tussen 17.00 en 20.00 uur) gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt bij de afdeling Bouwen, Ruimte en Milieu, kamer 3.04.

In dit bestemmingsplan worden de volgende ruimtelijke ontwikkelingen meegenomen:

  • 1. Het verplaatsen van een agrarisch hulp- en toeleveringsbedrijf van de Tussenweg 2 te Middenmeer naar de Praamweg 5 te Middenmeer en het vergroten van de bedrijfswoning en -bebouwing op dit laatstgenoemde perceel;

  • 2. Het vestigen van een agrarisch kinderdagverblijf aan de Schelpenbolweg 21 te Slootdorp;

  • 3. Het wijzigen van de agrarische bestemming van het perceel Westerterpweg 21 te Slootdorp in een woonbestemming en het daarnaast toestaan van (bedrijfsmatige) opslag in de voormalige bedrijfsloods;

  • 4. Het vergroten van een bedrijfswoning aan de Schervenweg 12 te Wieringerwerf;

  • 5. Het opnemen van een algemene ontheffingsregeling voor het vergroten van een agrarische bedrijfswoning;

  • 6. Het aanpassen van de bestaande wijzigingsbevoegdheid en binnenplanse ontheffingsmogelijkheid voor de opslag van mest.

Het ontwerp van het bestemmingsplan bevat een toelichting, een verbeelding en regels, betrekking hebbende op zowel het gebruik van de gronden en opstallen als de toegestane bebouwing. Deze tweede partiële herziening dient in samenhang met het bestemmingsplan Buitengebied 1996 en de partiële herziening van dat plan te worden gelezen.

Over dit ontwerpbesluit kan eenieder schriftelijk of mondeling zienswijzen kenbaar maken vóór 12 januari 2010 (procedure afd. 3.4 Algemene wet bestuursrecht). Het tijdig naar voren brengen van zienswijzen is bepalend voor de vraag of u naderhand eventueel in beroep kunt gaan.

U wordt verzocht in uw schriftelijke reactie te vermelden: ‘zienswijzen ontwerp bestemmingsplan Buitengebied 1996, tweede partiele herziening’. Brieven moeten duidelijk zijn voorzien van naam, adres en postcode.

Voor het mondeling naar voren brengen van zienswijzen kan via doorkiesnummer 0227-606335 een afspraak worden gemaakt. Mondelinge zienswijzen dienen te zijn ingebracht binnen bovengenoemde termijn van 6 weken. Wij adviseren u daarom tijdig een afspraak te maken.

Deze kennisgeving, het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerp vaststellingsbesluit met de daarbij behorende stukken zijn ook digitaal beschikbaar op www.wieringermeer.nl.

Vanwege de omvang van de bestanden is het bestemmingsplan buitengebied 1996 en de partiele herziening van dat plan (nog) niet via onze website te raadplegen. Desgewenst kunnen wij u deze stukken wel op andere wijze digitaal doen toekomen. Indien u van deze mogelijkheid gebruik wenst te maken, dan kunt u contact opnemen met de heer D. Treffers (0227-606335).

Naar boven