stcrt-2009-18082-001.png Vastgesteld bestemmingsplan TORENZICHT

De gemeenteraad van Eemnes heeft bij besluit van 26 oktober 2009 het bestemmingsplan Torenzicht gewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan omvat de realisatie van woningen en appartementen bij het huidige winkelcentrum Torenzicht.

Terinzagelegging

Met ingang van 27 november 2009 tot en met 7 januari 2010 ligt het bestemmingsplan ter inzage in het kantoor van de BEL Combinatie aan de Zuidersingel 5 in Eemnes. De openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 8.30–12.30 uur en maandag ook van 13.30–15.30 uur. Voorts is het bestemmingsplan in te zien op internet, via www.eemnes.nl. (digitaal loket/ documentenbalies/bestemmingsplannen).

Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan

De wijzigingen die de raad bij vaststelling heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan betreffen onder andere:

  • het verlagen van de maximale nokhoogte van de grondgebonden woningen naar 10 meter;

  • het toevoegen van de definitie van sociale koopwoning en sociale huurwoning;

  • het opnemen van het percentage van 55% van het aantal te bouwen woningen dat een sociale koop of huurwoning moet zijn;

  • het in zuidelijke richting verschuiven van het bouwblok van de grondgebonden woningen (in de lijn met de woningen Torenzicht 58-62).

Beroepsmogelijkheid bestemmingsplan

Gedurende de bovengenoemde termijn van 6 weken kan ten aanzien van het bestemmingsplan beroep ingesteld worden bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenraad;

  • een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat was een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan in te dienen;

  • een belanghebbende die het niet eens is met de wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht.

Voorlopige voorziening artikel 8.4 Wet ruimtelijke ordening

Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat het vastgestelde bestemmingsplan niet in werking kan treden. Om de werking van de besluiten op te schorten moet een voorlopige voorziening aangevraagd worden. Een verzoek hiertoe kan worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage.

Naar boven