stcrt-2009-18074-001.png Bestemmingsplan ‘Verenigingsgebouwen Buitengebied’

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Urk maken, ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto artikel 3.12 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Verenigingsgebouwen Buitengebied’, gewijzigd is vastgesteld door de gemeenteraad van Urk bij besluit d.d. 29 oktober 2009.

Ten opzichte van het ontwerp is, naar aanleiding van een binnengekomen zienswijze, in de paragraaf over flora en fauna in de toelichting, een meer uitgebreide beschrijving opgenomen van de natuurcompensatie zoals deze heeft plaatsgevonden na de aankoop van onder andere de gronden uit dit bestemmingsplan.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met het betreffende raadsbesluit met ingang van vrijdag 27 november 2009 tot en met donderdag 7 januari 2010 tijdens openingstijden voor iedereen ter inzage bij het Gemeenteportaal, afdeling Publiekszaken, Singel 9 te Urk. Daarnaast kan het vastgestelde bestemmingsplan worden ingezien op de gemeentelijke website www.urk.nl, onder ‘visie en beleid’ → ‘bestemmingsplannen’.

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan staat gedurende de termijn van terinzagelegging rechtstreeks beroep open bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden, die tijdig hun zienswijze ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt bij de gemeenteraad. U stelt beroep in door binnen de beroepstermijn een gemotiveerd, gedagtekend en ondertekend beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het vastgestelde bestemmingsplan treedt in werking na het verstrijken van de beroepstermijn. Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Wel is het gedurende de beroepstermijn mogelijk de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak schriftelijk te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen tegen het vastgestelde bestemmingsplan (adres idem). Indien een dergelijk verzoek is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het plan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Urk, 26 november 2009

Burgemeester en wethouders van Urk,

J. Kroon,

burgemeester.

M. Bogerd,

secretaris.

Naar boven