stcrt-2009-18057-001.png Voorbereidingsbesluit ‘Bedrijventerreinen en BEVI 2009’

Conform artikel 3.7 lid 7 van de Wet ruimtelijke ordening maakt het college van Waalwijk bekend dat de raad bij besluit van 12 november 2009 heeft verklaard dat het voorbereidingsbesluit ‘Bedrijventerreinen en BEVI 2009’ wordt genomen voor de gebieden, zoals deze zijn aangegeven op de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte tekeningen. Op de kaarten die horen bij het voorbereidingsbesluit Bedrijventerreinen en BEVI zijn het betreffende gebieden gearceerd.

Op 26 juni jongstleden is het ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerreinen en BEVI ter inzage gelegd (BEVI: Besluit Externe Veiligheid Inrichtingen). Bouwaanvragen die niet passen binnen het beleid van het nieuwe bestemmingsplan moeten worden aangehouden. Echter, op basis van bepalingen uit de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en de Woningwet komt 12 weken na het aflopen van de terinzageleggingtermijn, de aanhoudingsplicht voor bouwaanvragen die niet passen in het nieuwe bestemmingsplan te vervallen. Daarom is nu een nieuw voorbereidingsbesluit vastgesteld. Hierin zijn ook gebruikswijzigingen niet meer toegestaan, die leiden tot een kwetsbaar object binnen een PR-contour van 10-6 per jaar van een bestaand BEVI bedrijf. Burgemeester en wethouders zijn bevoegd om alleen die gevallen, waarin een bouwaanvraag of een wijziging van gebruik, niet rechtstreeks past binnen het beleid van het ontwerpbestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen en BEVI’, ontheffing te verlenen.

Het genoemde voorbereidingsbesluit treedt in werking op 27 november 2009. Vanaf die datum ligt het voorbereidingsbesluit en bijbehorende kaart gedurende zes weken voor eenieder ter inzage op de receptie van het gemeentekantoor in Waalwijk (Raadhuisplein 2). De receptie is geopend op werkdagen van 9.00 uur tot 12.30 uur. Ook is het bestemmingsplan is te vinden op de website van de gemeente Waalwijk (http://www.waalwijk.nl), onder ‘Ruimtelijke plannen’.

Waalwijk, november 2009

Naar boven