stcrt-2009-18046-001.png Vastgesteld ‘Facetbestemmingsplan Archeologie’ gemeente Katwijk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Katwijk maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Katwijk op 29 oktober 2009 het ‘Facetbestemmingsplan Archeologie’ ongewijzigd heeft vastgesteld. Tegen dit Facetbestemmingsplan zijn geen zienswijzen ingediend.

Naar aanleiding van de inwerkingtreding van de Wet op de Archeologische Monumentenzorg per 1 september 2007 en de vaststelling van het archeologiebeleid van de gemeente Katwijk op 20 december 2007 is het noodzakelijk de bescherming van archeologische waarden op het grondgebied van Katwijk in bestemmingsplannen vast te leggen. Met het 'Facetbestemmingsplan archeologie’ worden alle reeds vigerende bestemmingsplannen waarin regels archeologie ontbreken alsnog voorzien van regels archeologie ter bescherming van archeologische waarden.

Het vastgestelde 'Facetbestemmingsplan archeologie’ van de gemeente Katwijk ligt vanaf vrijdag 27 november 2009 tot vrijdag 8 januari 2010 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis en servicepunt van de gemeente Katwijk en is digitaal raadpleegbaar via de website van de gemeente Katwijk: www.katwijk.nl

Beroep kan worden ingesteld door iedere belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen het voorgaande ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage. Het is mogelijk een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de voorzitter van voornoemde afdeling.

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking na afloop van de beroepstermijn tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift tevens een verzoek om een voolopige voorziening is ingediend.

Naar boven