stcrt-2009-18044-001.png Ontwerpexploitatieplan De Zegge VII

Burgemeester en wethouders van de gemeente Raalte maken bekend dat vanaf donderdag 26 november 2009 tot en met 6 januari 2010 het ontwerpexploitatieplan De Zegge VII ter inzage ligt in de informatiehoek van het gemeentehuis, Zwolseweg 16 in Raalte. Het ontwerpexploitatieplan is tevens te raadplegen op de website van de gemeente Raalte www.raalte.nl onder ‘Projecten’ en vervolgens onder ‘Raalte’ en ‘De Zegge VII’.

Omdat de gemeente één kavel binnen het plangebied niet in eigendom heeft verkregen en ze haar kostenverhaal nog niet in een privaatrechtelijke overeenkomst heeft kunnen regelen is een exploitatieplan verplicht. Het exploitatieplan geeft de gemeente de mogelijkheid om kosten te verhalen, op de eigenaar van de kavel die niet in eigendom is, en aanvullende eisen te stellen bij nieuwbouw. Daarnaast geeft het exploitatieplan de fasering van de werken en werkzaamheden. Het plangebied van het exploitatieplan is in grote lijnen gelijk aan dat van het ontwerpbestemmingsplan ‘De Zegge VII’ dat gelijktijdig ter inzage ligt. De exacte begrenzing van het exploitatiegebied is in het exploitatieplan weergegeven.

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan eenieder naar keuze schriftelijk (wat de voorkeur heeft) of mondeling een zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad van Raalte. Een schriftelijke zienswijze kan worden gestuurd naar de gemeenteraad van Raalte, Postbus 140, 8100 AC Raalte.

Een mondelinge zienswijze kan uitsluitend worden ingebracht via de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling. Hiervoor kan een afspraak worden gemaakt met Jos Strijtveen, telefoon (0572) 347 476 of via jos.strijtveen@raalte.nl.

Naar boven