stcrt-2009-18040-001.png Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan ‘Enspijk 2009’

Met ingang van 27 november 2009 ligt bij het Klantencontactcentrum voor zes weken ter inzage:

het ontwerp van het bestemmingsplan ‘bestemmingsplan ‘Enspijk 2009’. De planstukken zijn tevens te raadplegen op de website: www.geldermalsen.nl – projecten – Enspijk – bestemmingsplan ‘Enspijk 2009’

Toelichting

Als vervolg op het planologische inhaalprogramma (P.I.P.), waarin voor de dorpen Rhenoy, Rumpt, Buurmalsen en Meteren bestemmingsplannen zijn opgesteld, is nu PIP II in gang gezet. Dit betekent dat voor de kernen Acquoy, Beesd, Deil, Enspijk, Gellicum en delen van de kern Geldermalsen nieuwe bestemmingsplannen zullen worden gemaakt. Nu zijn de bestemmingsplannen voor de kernen Acquoy, Gellicum en Enspijk aan de orde.

Ten einde het planologische inhaalprogramma zo snel mogelijk af te kunnen ronden, worden de betrokken kernen in gelijksoortige bestemmingsplannen opgenomen. Voor elke kern wordt afzonderlijk een bestemmingsplan gemaakt en worden de procedures achtereenvolgens doorlopen.

Om daarbij een voldoende hoge stedenbouwkundige en landschappelijke basiskwaliteit te bereiken, zijn uitgangspunten geformuleerd, als eerste onderdeel van de planvorming. Deze zijn opgenomen in de ruimtelijke visie Enspijk en vormen een integraal onderdeel van de toelichting van het bestemmingsplan.

Vanaf 7 november 2008 tot en met 19 december 2008 heeft het bestemmingsplan ter inzage gelegen. Ook is het voorontwerpbestemmingsplan voorgelegd aan diverse instanties in het kader van artikel 3.1.1 Bro. Naar aanleiding van de inspraak is het plan op enkele onderdelen gewijzigd. Zo is de toelichting uitgebreid met de rioolwatertransportleiding, de beschermingszone van de Linge, een omschrijving van de Lingedijk als regionale waterkering en de meest actuele stand van zaken met betrekking tot het stedelijk waterplan. Ook zijn in het plan twee bouwpercelen ten behoeve van woningen opgenomen aan de Molenkampstraat. Aan de oostzijde van Enspijk is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen ten behoeve van woningbouw.

Reageren

Gedurende de inzagentermijn t/m 7 januari 2010, kan iedereen een schriftelijke reactie sturen naar het college van B&W. Zie zienswijze, bezwaar & beroep. Indien u een mondelinge reactie wilt geven, dan moet u hiervoor uiterlijk 31 december 2009, tijdens kantoortijden op maandag, woensdag en donderdag, een afspraak maken met mevr. I.Broekmans, tel. (0345) 586611.

Naar boven