stcrt-2009-17958-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Bangert en Oosterpolder Herziening Dorpsstraat e.o.’

Burgemeester en wethouders van Hoorn maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Bangert en Oosterpolder Herziening Dorpsstraat e.o.’ met de daarbij behorende stukken, van 26 november 2009 tot en met 6 januari 2010 ter inzage ligt bij het loket Bouwen, Wonen en Ondernemen in het stadhuis van Hoorn, Nieuwe Steen 1. Het loket is geopend op werkdagen tussen 9.00 en 15.00 uur (op woensdag tot 16.00 uur) en op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur. Tevens is het ontwerp op de website van de gemeente (www.hoorn.nl) in te zien via de route projecten en plannen/bestemmingsplannen/digitale plannen.

Gedurende de periode van terinzageligging kan een ieder mondeling of schriftelijk zienswijzen over het ontwerp naar voren brengen bij de gemeenteraad van Hoorn. Dat kan op de volgende wijze:

  • schriftelijk aan de gemeenteraad van Hoorn, Postbus 603, 1620 AR Hoorn;

  • per e-mail op het volgende adres gemeente@hoorn.nl;

  • mondeling, na afspraak met de betreffende ambtenaar van de afdeling stadsontwikkeling, tel. (0229) 252462.

Het ontwerp betreft globaal het oostelijk gedeelte van de Dorpsstraat voor zover gelegen binnen het plangebied van Bangert en Oosterpolder, enkele bouwpercelen aan de noordoostzijde van de Dorpsstraat en het centrumgebied ten oosten en ten westen van De Strip.

De reden van de herziening is dat bij de minnelijke verwerving van de gronden de verwervingsgrenzen bij bepaalde percelen anders zijn komen te liggen dan de bestemmingsgrenzen van het thans geldende bestemmingsplan Bangert en Oosterpolder, waardoor er strijd met het bestemmingsplan ontstaat. De herziening biedt tevens de mogelijkheid bestemmingen in de omgeving van de Dorpsstraat te herzien naar de laatste inzichten. Het betreft met name de ontwikkeling van het centrumgebied en de herbouw van de stolp op de Strip.

Het bebouwingslint van de Dorpsstraat wordt hoofdzakelijk behoudend bestemd, waarbij voor de erfbebouwing flexibele regels zijn opgenomen.

Hoorn, 25 november 2009

Naar boven