stcrt-2009-17957-001.png Bekendmaking wijzigingsplan ‘Laanweg 39a’

Burgemeester en wethouders van Langedijk maken bekend dat zij voornemens zijn het wijzigingsplan ‘Laanweg 39a’ vast te stellen. Het wijzigingsplan voorziet in de mogelijkheid om de bestaande schuur te slopen en op de Laanweg 39a, Oudkarspel een nieuw woonhuis met garage te bouwen. Deze wijzigingsbevoegdheid is opgenomen in het bestemmingsplan ‘Oudkarspel, partiële herziening’.

Inzage en zienswijzen

Bovengenoemd ontwerpwijzigingsplan ligt overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening met ingang van de dag na deze publicatie gedurende zes weken ter inzage tijdens de openingsuren van de afdeling Veiligheid, Vergunningen en Handhaving in het gemeentehuis, Vroedschap 1, Zuid-Scharwoude.

Tijdens de periode dat het plan ter inzage ligt kunnen belanghebbenden zienswijzen indienen tegen het ontwerpwijzigingsplan door deze schriftelijk dan wel mondeling aan het college van burgemeester en wethouders kenbaar te maken.

Burgemeester en wethouders van Langedijk maken bekend dat zij voornemens zijn om, in aansluiting met het wijzigingsplan ‘Laanweg 39a’, een hogere grenswaarde voor de geluidsbelasting voor de nieuwbouw van een woonhuis met garage op de Laanweg 39a, Oudkarspel vast te stellen, als bedoeld in de artikel 83 van de Wet geluidhinder. De uiterste grenswaarde voor de geluidsbelasting zal 53 dB worden.

Tijdens de planvorming met betrekking tot het realiseren van de woning is onderzoek verricht naar de geluidbelasting op de gevels. Uit dit onderzoek blijkt dat het verkeerslawaai afkomstig van de N242 een rol speelt. De hoogst toelaatbare geluidsbelasting wordt op één verdiepingsgevel overschreden. Alle gevels op de begane grond en alle andere gevels op de verdieping hebben een geluidsbelasting lager dan 48 dB. Vervolgens is vastgesteld dat enkele opties, zoals stil asfalt en een geluidswal, geen efficiënte maatregelen zijn voor een gevel van één woning om aan de voorkeursgrenswaarden die de Wet geluidhinder (Wgh) kent voor verkeers- en industrielawaai te voldoen.

Inzage en zienswijzen

Het voorgenomen besluit ligt overeenkomstig het bepaalde in artikel 110c van de Wet geluidhinder gelijktijdig met het wijzigingsplan ‘Laanweg 39a’ gedurende zes weken ter inzage tijdens de openingsuren van de afdeling Milieu in het gemeentehuis, Vroedschap 1, Zuid-Scharwoude.

Tijdens de periode dat het besluit ter inzage ligt kunnen belanghebbenden zienswijzen indienen tegen het ontwerpwijzigingsplan door deze schriftelijk dan wel mondeling aan het college van burgemeester en wethouders kenbaar te maken.

Langedijk, 25 november 2009

Burgemeester en wethouders van Langedijk,

de secretaris,

E. Annaert.

De burgemeester,

J.F.N. Cornelisse.

Naar boven