stcrt-2009-17950-001.png Gewijzigde vaststelling ‘1e Partiële Herziening bestemmingsplan Buitengebied Zuid-West’

Burgemeester en wethouders van Zeist maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 derde lid van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 3.42 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend, dat de gemeenteraad bij besluit van 3 november 2009 de ‘1e Partiële Herziening bestemmingsplan Buitengebied Zuid-West’ gewijzigd heeft vastgesteld.

De partiële herziening voorziet in een regeling van enkele onderdelen van het bestemmingsplan ‘Buitengebied Zuid-West’, waaraan goedkeuring is onthouden.

De vastgestelde partiële herziening en bijbehorende stukken liggen met ingang van 26 november 2009 gedurende zes weken ter inzage bij de centrale informatiebalie in de publiekshal aan Slotlaan 20 te Zeist. De openingstijden van de balie zijn: 08.00 uur–15.00 uur (ma. t/m wo.), 12.00 uur–20.00 uur (do.) en 08.00 uur–12.30 uur (vr.).

De bestanden van de gedeeltelijke herziening zijn ook digitaal beschikbaar op: www.zeist.nl/plannen en projecten/Buitengebied.

Tijdens de terinzagelegging van het ontwerp zijn zienswijzen ingediend, die deels hebben geleid tot wijziging van de partiële herziening. Voorts heeft de gemeenteraad besloten tot het aanbrengen van enkele wijzigingen in de regels en de verbeelding. De wijzigingen zijn omschreven in het raadsbesluit en in de Nota van Zienswijzen met bijlagen.

Op grond van artikel 8.2 eerste lid Wro kan gedurende de termijn van terinzagelegging degene die tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt en de belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zienswijzen bij de gemeenteraad naar voren te brengen, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voorts kan een belanghebbende tijdens de termijn van terinzagelegging beroep instellen tegen de door de gemeenteraad bij vaststelling van de partiële herziening aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpplan.

Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Dit betekent dat, ondanks een beroepschrift, het vaststellingsbesluit daags na afloop van de beroepstermijn in werking treedt, tenzij gedurende de beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Dan treedt het besluit niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Voor het indienen van een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Zeist, 25 november 2009

Burgemeester en wethouders van Zeist.

Naar boven