stcrt-2009-17947-001.png Ontwerpbestemmingsplan Dreumel, uitbreiding Bedrijventerrein Lageweg, het ontwerpbeeldkwaliteitplan alsmede het ontwerpexploitatieplan

De aanleiding voor het opstellen van voorliggend plan is het uitbreiden van het industrieterrein aan de zuidzijde van het bestaande industrieterrein gelegen tussen de Van Heemstraweg en de Lageweg te Dreumel mogelijk te maken.

De aanleiding voor het opstellen van het beeldkwaliteitplan is het vastleggen van een aantal kwalitatieve stedenbouwkundige richtlijnen, waaraan de toekomstige bebouwing moet voldoen om het gewenste streefbeeld voor het bedrijventerrein te kunnen bereiken. Dit kan niet in een bestemmingsplan worden geregeld, vandaar een afzonderlijk beeldkwaliteitplan.

De aanleiding voor het opstellen van het exploitatieplan is om volgens wettelijke regels over te gaan tot het kunnen verhalen van kosten van openbare werken en werkzaamheden. Bovendien kunnen door middel van een exploitatieplan eisen en regels gesteld worden met betrekking tot de uitvoering er van.

U kunt de desbetreffende stukken met ingang van 26 november 2009 zes weken inzien bij de Centrale balie van het gemeentehuis van de gemeente West Maas en Waal, Dijkstraat 11, 6658 ZG te Beneden-Leeuwen. Tijdens deze termijn kunt u een schriftelijke of mondelinge zienswijze indienen bij de gemeenteraad tegen zowel het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpbeeldkwaliteitplan als het ontwerpexploitatieplan.

Het plan is tijdens de inzage termijn tevens digitaal in te zien op de website van de gemeente www.westmaasenwaal.nl.

In de zienswijze moet duidelijk worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbesluit de zienswijze betrekking heeft. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met mevrouw N. Straatman van het team Wonen en Milieu indien het betrekking heeft op het ontwerpbestemmingsplan of het ontwerpbeeldkwaliteitplan. Indien het betrekking heeft op het ontwerpexploitatieplan kunt u een afspraak maken met mevrouw G.S. Meier-Van der Errelen van het Projectenbureau. Van de mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt. De raad stelt hen die tijdig een zienswijze kenbaar hebben gemaakt, in de gelegenheid tot het geven van een mondelinge toelichting.

Beneden-Leeuwen, 25 november 2009

Naar boven