stcrt-2009-17877-001.png Wet ruimtelijke ordening en Wet geluidhinder

Ontwerpbestemmingsplan partiele herziening bestemmingsplan Berg 2003 en 2008, ‘Koningin Wilhelminalaan 17’ & ontwerpbesluit hogere grenswaarden wegverkeerslawaai

Burgemeester en wethouders van Amersfoort (b en w) maken bekend dat, overeenkomstig artikel 3.8 eerste lid van de Wet ruimtelijke ordening het ontwerpbestemmingsplan ‘Koningin Wilhelminalaan 17’ voor iedereen ter inzage ligt. Voor de in het bestemmingsplan geprojecteerde geluidgevoelige woonbestemming moet een zogeheten Hogere grenswaarden Wet geluidhinder (Wgh) worden vastgesteld. Tegelijk met het ontwerpbestemmingsplan ligt ook ter inzage het ontwerpbesluit hogere grenswaarden, overeenkomstig artikel 110a Wgh.

Inhoud van het bestemmingsplan en ontwerpbesluit

Het bestemmingsplan maakt het mogelijk om in de bestaande kantoorvilla aan de Koningin Wilhelminalaan 17 een woning te realiseren. Aan de achterzijde grenst het perceel aan de achtertuinen van de woningen van de Prinses Marielaan.

De hogere waarden worden verleend voor de voorgevel van de toekomstige woning vanwege het verkeerslawaai van de Koningin Wilhelminalaan.

Procedures

Van donderdag 3 december tot en met woensdag 13 januari 2010 ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Koningin Wilhelminalaan 17’ en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wgh ter inzage bij de Informatiewinkel in de Observant, Stadhuisplein 7. Het ontwerpbestemmingsplan kan ook digitaal worden geraadpleegd via www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen. Gedurende deze periode kan iedereen schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan aan de gemeenteraad kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar de gemeenteraad van Amersfoort, postbus 4000, 3800 EA Amersfoort. Voor het mondeling kenbaar maken van een zienswijze kunt u telefonisch contact opnemen met de heer A.R. Bruins telefoonnummer: 033-469 4864.

Gedurende deze periode kunnen belanghebbenden ook schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wgh aan b en w kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar b en w, postbus 4000, 3800 EA Amersfoort. Voor het mondeling kenbaar maken van een zienswijze kunt u telefonisch contact opnemen met de heer A.R. Bruins telefoonnummer: 033-469 4864.

Naar boven