Goedkeuring bestemmingsplan Buitengebied 2007

Het college maakt het volgende bekend.

Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben op 3 november 2009, onder nr. 2009/0166769 het bestemmingsplan Buitengebied 2007 grotendeels goedgekeurd; goedkeuring is onthouden aan een roodomrand plandeel ter plaatse van de hoek Tankenbergstraat en de Bentheimerstraat, de aanduidingen maximaal aantal eenheden binnen de woonvlekken Tankenbergstraat en Bornsedijk en aan artikel 8, lid 1 sub c van de voorschriften, voor zover het gaat om de delen Loweg ongen.2, Loweg ongen.3 en Loweg ongen.4

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het gehele buitengebied van de gemeente Oldenzaal en heeft tot doel de verouderde bestemmingsplannen in het gebied te vervangen door één adequaat en tijdsconform bestemmingsplan.

Het goedgekeurde bestemmingsplan en het goedkeuringsbesluit van Gedeputeerde Staten van Overijssel liggen met ingang van 25 november 2009 gedurende een termijn van zes weken voor een ieder ter inzage bij de publieksbalie op het stadhuis.

Degene die tijdig bedenkingen bij Gedeputeerde Staten van Overijssel heeft ingebracht, belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zich tot Gedeputeerde Staten van Overijssel te wenden, alsmede belanghebbenden die zich niet kunnen verenigen met het gedeeltelijk onthouden van goedkeuring kunnen gedurende de hiervoor genoemde termijn van zes weken, ingaande 25 november 2009 schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019 te 2500 EA Den Haag. Daarnaast kan de indiener van een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen de beroepstermijn naast een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het bestemmingsplan treedt dan pas in werking, nadat op dit verzoek is beslist.

Het bestemmingsplan en het goedkeuringsbesluit zijn ook te raadplegen via de gemeentelijke website: www.oldenzaal.nl, rubriek Woon- en leefomgeving, ruimtelijke plannen, klikken bestemmingsplannen in procedure.

Oldenzaal, 24 november 2009

Het college van burgemeester en wethouders van Oldenzaal,

de secretaris,

H.W. van Rinsum.

De burgemeester,

F.T.J.M. Backhuijs.

Naar boven