Convenant Zegt het voort, 100 brieven aan werkgevers

Partijen:

De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de heer J.P.H. Donner, handelend als bestuursorgaan en als vertegenwoordiger van de Staat der Nederlanden, hierna te noemen: ‘de minister’,

CNV Jongeren, vertegenwoordigd door de voorzitter de heer J. F. Klaver,

Overwegen:

  • De minister en CNV Jongeren hebben samen de ambitie om zoveel mogelijk Wajongers aan het werk te helpen.

  • CNV Jongeren heeft een plan Wajong werkt (werkgeversbenadering door Wajongeren). Kern van het plan is dat werkgevers op diverse manieren benaderd worden door Wajongers zelf om zo te laten zien dat Wajongers goede werknemers kunnen zijn (zie verder Wajong Werkt in de bijlage).

  • De minister heeft een 2-jarig interdepartementaal programma gericht op een cultuuromslag bij o.a. werkgevers waar het gaat om participatie van Wajongers (zie verder Activiteitenprogramma Cultuuromslag Wajong in de bijlage).

  • De minister en CNV Jongeren zullen gezamenlijk 100 werkgevers benaderen van wie bekend is dat zij positieve ervaringen hebben met Wajongers in hun bedrijf of organisatie. De minister vraagt hen om die goede ervaringen te delen met een of meer collega werkgevers. De gedachte achter deze actie is dat een peer-to-peer benadering een effectieve methode is om de attitude van werkgevers te beïnvloeden.

Komen het volgende overeen:

Artikel 1. Inzet van CNV Jongeren

  • 1. CNV Jongeren selecteert de 100 werkgevers en bereidt hen voor op de brief. CNV Jongeren zal uiterlijk 3 december de 100 adressen van de werkgevers bij SZW aanleveren.

  • 2. CNV Jongeren biedt aan om werkgevers nader te informeren via hun promoteams en ambassadeurs

  • 3. CNV zal na afloop inventariseren wat de effecten zijn van deze actie.

    De opzet van de inventarisatie geschiedt in samenspraak met de minister. De resultaten worden neergelegd in een rapport dat uiterlijk 1 mei 2010 aan de minister ter beschikking wordt gesteld. CNV Jongeren kan het rapport niet openbaar maken dan na toestemming van de minister.

Artikel 2. Inzet van de minister

  • 1. De minister stuurt in december 2009 een brief aan de door CNV Jongeren geselecteerde werkgevers.

  • 2. De minister financiert met ingang van 1 oktober 2009 voor een jaar een project-assistent (incl. overhead) bij CNV jongeren om de activiteiten van CNV jongeren te ondersteunen (te werven uit doelgroep Wajongers).

    Voor de uitwerking en specificatie van de activiteiten van de project-assistent en de te betalen vergoeding wordt afzonderlijk een contract opgesteld.

Artikel 3. Inwerkingtreding en looptijd

Dit convenant treedt in werking met ingang van de dag na ondertekening door beide partijen en vervalt per 1 oktober 2010. Dit is de datum waarop de project-assistent niet meer gefinancierd wordt door SZW.

Na 1 oktober 2010 blijven de bepalingen van dit convenant van kracht voor zover dit voor de afwikkeling van het convenant noodzakelijk is.

Artikel 4. Afdwingbaarheid

Dit convenant is niet afdwingbaar.

Artikel 5. Wijziging

  • 1. Elke partij kan de andere partij schriftelijk verzoeken het convenant te wijzigen. De wijziging behoeft de schriftelijke instemming van beide partijen.

  • 2. Partijen treden in overleg binnen twee weken nadat een partij de wens daartoe aan de andere partij schriftelijk heeft medegedeeld.

  • 3. De wijziging en de verklaringen tot instemming worden in afschrift als bijlage aan het convenant gehecht.

Artikel 6. Openbaarheid

Binnen vier weken na ondertekening van het convenant wordt de tekst daarvan gepubliceerd in de Staatscourant en op de website van Ikkan, www.ikkan.nl/wajong-wsw (ministerie Sociale Zaken en Werkgelegenheid) .

Aldus overeengekomen en in tweevoud ondertekend:Utrecht, 16 november 2009

De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

J.P.H. Donner.

CNV Jongeren,

namens deze:

de voorzitter,

J.F. Klaver.

BIJLAGE 1 WAJONG WERKT 2.0

Werkgeversbenadering door Wajongeren

BIJLAGE 2 ACTIVITEITENPROGRAMMA CULTUUROMSLAG WAJONG

Te downloaden op: http://www.ikkan.nl/wajong-wsw/documenten

Naar boven