stcrt-2009-17827-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Ei van Drunen’

Het college van Heusden maakt bekend, dat op grond van artikel 3.8, 1e lid Wet ruimtelijke ordening met ingang van 26 november 2009 het ontwerpbestemmingsplan ‘Ei van Drunen’ gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt.

Het plangebied is globaal gelegen ten zuiden van de snelweg A59 tussen het voormalige Land van Ooit en het bedrijventerrein Groenewoud.

Het bestemmingsplan heeft tot doel het realiseren van een aansluiting vanaf de A59 op de Spoorlaan, welke noodzakelijk is in het kader van de corridorstudie A59 ter verbetering van de verkeersafwikkeling in de directe omgeving van Drunen. Ook wordt voorzien in de mogelijke vestiging van voorzieningen zoals een transferium en een benzineverkooppunt.

Ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan is het plan nagenoeg ongewijzigd. Er zijn slechts enkele reacties op het voorontwerp gemaakt, deze hebben niet geleid tot ingrijpende wijzigingen.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van 26 november 2009 gedurende 6 weken ter inzage. U kunt de stukken tijdens openingstijden inzien in het gemeentehuis in Drunen en Vlijmen en in de bibliotheek in Heusden. Een digitale versie van de plankaart, voorschriften en toelichting kunt u ook downloaden op onze website www.heusden.nl onder het kopje actueel/bestemmingsplannen.

Zienswijze

Gedurende de bovengenoemde termijn van zes weken kan eenieder naar keuze schriftelijk (wat de voorkeur heeft) of mondeling een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad van Heusden. Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar de gemeenteraad van Heusden, Postbus 41, 5250 AA Vlijmen. Indien u mondeling wilt reageren, kunt u contact opnemen voor een afspraak met de heer J. Burgs, telefoonnummer (073) 513 17 89.

Overige informatie

Indien u meer informatie wilt over de bestemmingsplanprocedure kunt u hiervoor ook een afspraak maken.

Naar boven