stcrt-2009-17826-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Franeker – IJsbaanweg 4 (MFA)’

Burgemeester en wethouders van Franekeradeel maken bekend, dat het ontwerp bestemmingsplan ‘Franeker – IJsbaanweg 4 (MFA)’ met bijbehorende stukken met ingang van 26 november 2009 gedurende zes weken voor een ieder tijdens de openingstijden van het gemeentehuis bij de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker ter inzage ligt. Ook is het ontwerpbestemmingsplan digitaal beschikbaar op www.franekeradeel.nl.

Voornoemd ontwerp bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied waar de basisschool ‘De Opslach’ is gevestigd, aan de IJsbaanweg 4 in het noordwestelijk deel van Franeker. Op deze locatie zal de huidige basisschool ‘De Opslach’ vervangen worden door een nieuwe cluster van onderwijsaccommodaties voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Tevens komt er een accommodatie voor kinderopvang in het gebouw. Het nieuwe complex aan de Burgemeester J Dijkstraweg wordt een multifunctionele onderwijs- en jeugdopvangaccommodatie (MFA).

De nieuwe MFA wordt ontsloten vanaf de rondweg, de Burgemeester J Dijkstraweg.

Aan de oostzijde grenst het plangebied aan De Bolder, waarmee de nieuwe MFA de entree deelt. De zuidkant van het plangebied geeft toegang tot de sportvelden en de sporthal De Trije. Tevens grenst het plan aan de zuidkant deels aan de Sexbierumervaart met een woongebied aan de overzijde van de vaart.

Tijdens de termijn van terinzageligging van het plan kan een ieder schriftelijk dan wel mondeling zijn zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de Gemeenteraad, Postbus 58, 8800 AB FRANEKER.

Degene die mondeling zijn zienswijze kenbaar wil maken kan zich, gedurende de termijn van terinzagelegging van het plan, wenden tot mevrouw M. Barends van de afdeling Bouwen en Milieu (telefoonnummer 0517-380435).

Franeker, 25 november 2009

Burgemeester en wethouders voornoemd,

M.J. Haveman,

burgemeester.

H.J.J. de Jong,

secretaris.

Naar boven