stcrt-2009-17824-001.png Vaststelling bestemmingsplan ‘Kruising S.L. van Alterenlaan-N210/M.A. Reinaldaweg 1’

Burgemeester en wethouders van Lopik maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat de gemeenteraad op 17 november 2009 het bestemmingsplan ‘Kruising S.L. van Alterenlaan-N210/M.A. Reinaldaweg 1’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plangebied omvat het gebied van de kruising S.L. van Alterenlaan met de N210 en het aansluitende perceel M.A. Reinaldaweg 1 te Lopik (voormalige opslag van provinciale waterstaat).

Met dit plan wordt het bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied’ voor deze percelen vervangen.

In dit plan wordt het mogelijk gemaakt op het perceel M.A. Reinaldaweg 1 te Lopik de bestaande opslagloods te slopen en te herbouwen voor een bedrijf, dat zich bezig houdt met het monteren en plaatsen van abri’s en ander straatmeubilair.

De reconstructie van de kruising S.L. van Alterenlaan-N210 is noodzakelijk om de verkeersveiligheid in het algemeen en de oversteekbaarheid van deze kruising voor langzaam verkeer te verbeteren. Daarbij is gekozen voor het afsluiten van de S.L. van Alterenlaan aan de noordzijde voor autoverkeer. Voor de verbetering van de oversteekbaarheid van deze kruising voor langzaam verkeer wordt er een middengeleider in de N210 aangebracht. Voor het afslaande verkeer op de N210 vanuit de richting Utrecht naar het zuidelijke deel van de S.L. van Alterenlaan komt er een apart van de doorgaande rijbaan gelegen afslagstrook.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerp

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen, heeft de raad in de regels van het bestemmingsplan de regel met betrekking tot de dubbelbestemming Waarde-archeologie laten vervallen in verband met de toepasbaarheid van de provinciale richtlijn, waarbij voor een gebied tot 2500 m2 onder voorwaarden vrijgesteld kan worden verleend voor nader archeologisch onderzoek en met betrekking tot de verbeelding (plankaart) is de plangrens van de bestemming Verkeer aangepast in verband met het realiseren van watercompensatie en het mogelijk niet in den minne kunnen verkrijgen van de benodigde gronden, zodat deze nu ligt op de perceelsgrens c.q. 1 meter uit de insteek van de nieuw aan te leggen bermsloten.

Ter inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende gegevens ligt van 26 november 2009 tot en met 6 januari 2010 voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis van Lopik bij het Afdeling Ruimtelijke ontwikkeling en beheer, Raadhuisplein 1 te Lopik, van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 12.00 uur.

Ook buiten de genoemde openingstijden en op dinsdag buiten de werkuren tot 20.00 uur kan het bestemmingsplan worden ingezien. Hiervoor moet een aparte afspraak worden gemaakt via telefoonnummer 0348-559910.

Daarnaast is het bestemmingsplan raadpleegbaar op de website www.lopik.nl onder ‘Plannen en projecten’.

Beroep

Gedurende de inzagetermijn kan schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, door:

  • een belanghebbende die aantoont redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest een zienswijze naar aanleiding van het ontwerpbestemmingsplan bij de raad naar voren te brengen;

  • eenieder die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling in het bestemmingsplan heeft aangebracht.

Het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Lopik, 25 november 2009

Het college van burgemeester en wethouders van Lopik,

de secretaris,

H. Capel.

De burgemeester,

R.G. Westerlaken-Loos.

Naar boven