stcrt-2009-17791-001.png Gemeente Valkenswaard beslissing beoordelingsplicht op grond van het Besluit m.e.r.

Op 2 september 2009 (aangevuld op 12 november 2009) is een aanmeldingsnotitie MER ingekomen van V.O.F. van Kuijk waarin zij aangeeft voor de locatie Maastrichterweg 144 te Valkenswaard de aldaar gevestigde varkenshouderij wil uitbreiden met 1.645 vleesvarkens en 353 zeugen.

Op grond van cat. 14 van onderdeel C en D van het Besluit milieueffectrapportage (MER) 1994 geldt bij het oprichten, wijzigen of uitbreiden van veehouderijen, in gevallen waarin de activiteit betrekking heeft op het houden van 2.200 vleesvarkens of 350 zeugen een m.e.r.-beoordelingsplicht.

Het voornemen betreft het uitbreiden van de veestapel met aantallen boven genoemde grens, derhalve wordt geconcludeerd dat de m.e.r.-beoordelingsplicht van toepassing is.

De voorgenomen activiteit is getoetst aan een milieueffectrapportagebeoordeling ingevolge het Besluit milieueffectrapportage 1994, juncto art. 7.2 en 7.8b van de Wet milieubeheer.

Burgemeester en wethouders hebben besloten dat door V.O.F. van Kuijk geen milieueffectrapport behoeft te worden opgesteld. Hierdoor kan een aanvraag om milieuvergunning zonder opschortende voorwaarden worden ingediend en in behandeling worden genomen.

Volgens burgemeester en wethouders van Valkenswaard leidt de voorgenomen activiteit, gezien de omstandigheden waaronder zij wordt ondernomen, niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu die het opstellen van een milieueffectrapport rechtvaardigen.

Inzage

Het besluit en de daarop betrekking hebbende stukken liggen gedurende 6 weken, van 26 november 2009 tot en met 7 januari 2010, elke werkdag van 09.00–12.30 uur ter inzage in het gemeentehuis aan De Hofnar 15 te Valkenswaard. Buiten deze tijden kunnen de stukken op afspraak worden ingezien. Hiertoe kan een afspraak worden gemaakt met het team Vergunningen, tel. (040) 208 35 73.

De beschikking betreft een procedure ter voorbereiding van het besluit op de aanvraag om een milieuvergunning. Conform art. 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht is tegen deze beslissing geen bezwaar of beroep mogelijk tenzij deze beslissing de belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtsreeks in zijn belang treft.

Valkenswaard, 25 november 2009

Het gemeentebestuur van Valkenswaard,

de secretaris,

R.F.W. van Eijck.

De burgemeester,

A.B.A.M. Ederveen.

Naar boven