stcrt-2009-17752-001.png Openbare bekendmaking wet ruimtelijke ordening bestemmingsplan ‘Kloostergaarde’

Burgemeester en wethouders van Sint Anthonis maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan ‘Kloostergaarde’ door de gemeenteraad gewijzigd is vastgesteld in zijn vergadering van 26 oktober 2009.

Het plan maakt de realisering van een aantal appartementen, een winkel, een ondergrondse parkeergarage en de aanleg van een openbaar park mogelijk, alles nabij Brink/Lepelstraat/Kolonel Silvertoplaan, met daarnaast nog het onderbrengen van 24 psychogeriatrische bedden in de voormalige bibliotheek aan de Kolonel Silvertoplaan.

Na de vaststelling is op grond van artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening het raadsbesluit met bijbehorende bescheiden toegezonden aan gedeputeerde staten en de VROM-Inspecteur. Beide instanties hebben vervolgens schriftelijk te kennen gegeven met de vastgestelde wijzingen van het plan te kunnen instemmen en geen bezwaren te hebben tegen voortijdige publicatie.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met bijbehorende bescheiden nu met ingang van donderdag 26 november 2009 gedurende een termijn van zes weken tijdens kantooruren van 09.00 uur tot 12.30 uur voor een ieder ter inzage bij de afdeling Ruimte en Wonen in het gemeentehuis. Inzage buiten deze uren is mogelijk door telefonisch een afspraak te maken met P. van Laarhoven (tel. 0485-388831). Deze bekendmaking, het raadsvoorstel, raadsbesluit en het bestemmingsplan zijn ook digitaal beschikbaar en te raadplegen op www.sintanthonis.nl.

Gedurende een termijn van zes weken, ingaande 27 november 2009, kan een belanghebbenden die tijdig een zienswijze heeft ingebracht bij de Raad van Sint Anthonis, beroep instellen tegen dit besluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State Dit geldt ook voor een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig een zienswijze in te dienen. Tegen de door de raad bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen in het bestemmingsplan kan een belanghebbende beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak. Het beroepschrift dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde termijn van ter inzage legging. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet.

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Indien het verzoek tegelijk met het beroepschrift wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Sint Anthonis, 25 november 2009

Burgemeester en wethouders van Sint Anthonis,

de secretaris,

J.J.M. Sutmuller.

De wnd. burgemeester,

J.M.P.J. van Gorp-van de Ven.

Naar boven