stcrt-2009-17722-001.png Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan Buitengebied

Burgemeester en wethouders van Eijsden maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van 27 november 2009 tot en met 7 januari 2010 het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied, (verbeelding, regels en toelichting) met bijbehorende documenten voor eenieder ter inzage ligt in het gemeentehuis van Eijsden (kamer 205).

Inzage in het ontwerpbestemmingsplan is zonder afspraak mogelijk van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur . Als u het ontwerpbestemmingsplan liever op een ander tijdstip wenst in te zien kunt u hiervoor een afspraak maken met mevrouw J. Starren telefoon 043-4095269.

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende documenten is ook digitaal te raadplegen via www.eijsden.nl, onder ‘projecten en plannen’, ‘Bestemmingsplan Buitengebied’.

Het ontwerpbestemmingsplan omvat het gehele buitengebied van de gemeente met uitzondering van de kernen Eijsden (inclusief uitbreiding Poelveld), Gronsveld, Rijckholt, Mariadorp, Withuis en Mesch. De gronden behorend bij de bedrijventerreinen, het natuurgebied de Eijsder Beemden en het Waterrecreatiecentrum maken géén onderdeel uit van dit ontwerpbestemmingsplan.

Het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied betreft een algehele herziening van het op 22 november 1993 door de raad vastgestelde bestemmingsplan Buitengebied Eijsden, de daarop gebaseerde wijzigingsplannen alsmede het door de raad op 19 september 2006 vastgestelde bestemmingsplan Uitvaartcentrum Eijsden.

De uitbreiding Poelveld, voorheen geregeld in het bestemmingsplan Buitengebied Eijsden, is nu geregeld in een apart bestemmingsplan.

In de bij het bestemmingsplan behorende Toelichting is het hoofdstuk Gemeentelijk Beleid opgenomen. Dit hoofdstuk treedt in de plaats van de voorheen gebruikelijke Beschrijving in Hoofdlijnen. Het hoofdstuk Gemeentelijke Beleid is een aanvullend sturingsmiddel bij het streven naar kwaliteit en het realiseren van ontwikkelingsgerichte plannen. Het hoofdstuk Gemeentelijk Beleid zal als beleidsbeslissing vastgesteld worden en is nadien een kader voor het verlenen/ weigeren van ontheffingen of het toepassen van wijzigingsbevoegdheden.

Tijdens de termijn van ter inzage legging kan eenieder zijn of haar zienswijze op dit ontwerpbestemmingsplan (bij voorkeur) schriftelijk of mondeling kenbaar maken bij de gemeenteraad van Eijsden. Schriftelijke zienswijzen dienen gericht te worden aan de Raad van de gemeente Eijsden, Postbus 39, 6245 ZG EIJSDEN. Voor het inbrengen van een mondelinge zienswijze, kunt u contact opnemen met mw. J. Starren, telefoon 043-4095269.

Eijsden, 17 november 2009

Naar boven