Bekendmaking van de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit van 12 november 2009, nr. 64269, betreffende de terinzagelegging van het ontwerpbesluit aanwijzing en ontheffing voor Kroondomein Het Loo

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit,

Gelet op artikel 70 Flora- en faunawet, en de artikelen 3:11, eerste lid, en 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht;

maakt bekend:

dat het ontwerpbesluit inzake aanwijzing en ontheffing ex artikel 70 van de Flora- en faunawet met betrekking tot Kroondomein het Loo, ter inzage wordt gelegd overeenkomstig artikel 3:11, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht.

Het ontwerpbesluit is opgesteld door de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in vervolg op een aanvraag tot een aanwijzing en ontheffing door de Jagermeester van Hare Majesteit de Koningin. De aanwijzing betreft het beperken en zo mogelijk terugbrengen tot nul van de stand van de moeflon en de muntjak. Het ontwerpbesluit voorziet eveneens in een ontheffing van het in artikel 9 van de Flora- en faunawet vervatte verbod, ten behoeve van het doden, bemachtigen en met het oog daarop opsporen van jaarlijks zoveel edelherten, reeën, damherten en wilde zwijnen, als noodzakelijk is om het aantal dieren terug te brengen tot de na te streven mediane voorjaarsstand. De aanwijzing en de ontheffing hebben betrekking op de gronden van Kroondomein Het Loo en gelden voor het tijdvak vanaf het moment dat het besluit onherroepbaar is tot 1 januari 2016. Het ontwerpbesluit is opgesteld nadat het Faunafonds is gehoord en met inachtneming van het Faunabeheerplan Kroondomein Het Loo 2010–2015.

Het ontwerpbesluit, het advies van het Faunafonds en het Faunabeheerplan Kroondomein Het Loo 2010–2015 kunnen gedurende zes weken, met ingang van de dag na deze bekendmaking, worden ingezien tussen 8:30 en 17:00 uur bij het servicecenter van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Bezuidenhoutseweg 73 te ’s-Gravenhage. De genoemde stukken zijn ook op internet in te zien via www.minlnv.nl/natuurwetgeving.

Belanghebbenden kunnen tot zes weken, met ingang van de dag na deze bekendmaking, bij de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit schriftelijk hun zienswijzen inbrengen. Deze kunnen onder vermelding van kenmerk 2009/64269 worden gericht aan:

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Directie Natuur, Landschap en Platteland

Postbus 20401

2500 EK Den Haag

Digitaal reageren is mogelijk via het bovengenoemd internetadres. Degene die een zienswijze inbrengt, kan verzoeken dat zijn persoonlijke gegevens niet worden vermeld.

Den Haag, 12 november 2009

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit,

G. Verburg.

Naar boven