stcrt-2009-17674-001.png Bestemmingsplan ‘Middenboulevard‘ en exploitatieplan ‘Badhuisplein‘

Toelichting

Om de procedures ten aanzien van het bestemmingsplan ‘Middenboulevard‘ en het exploitatieplan voor het Badhuisplein gelijktijdig te laten verlopen is een hernieuwde publicatie noodzakelijk.

Bekendmaking gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Middenboulevard‘

Burgemeester en wethouders van Zandvoort maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat de gemeenteraad bij besluit van 29 september 2009 het bestemmingsplan ‘Middenboulevard‘ gewijzigd heeft vastgesteld.

Gebied

Het bestemmingsplan ‘Middenboulevard‘ betreft het gebied gelegen tussen de Thorbeckestraat, Torenstraat, Westerparkstraat (ged), Badhuisplein, Burg. Engelbertsstraat, Jac. van Heemskerckstraat en de duinenrij van de Zeereep.

Uitgangspunten

Het bestemmingsplan bevat een aantal gebieden met een conserverend karakter, gebieden die in de naaste toekomst nader worden uitgewerkt en gebieden die binnen de planperiode kunnen worden gewijzigd.

De belangrijkste ontwikkelingen in het gebied betreffen de uitwerkingsplannen voor het Palaceplein en het Badhuisplein. Hiervoor zal later een uitwerkingsplan in procedure worden gebracht. De herontwikkeling rondom de watertoren en het watertorenplein is in planlogisch opzicht direct mogelijk. Voor het overige heeft het bestemmingsplan grotendeels een conserverend karakter met de mogelijkheid deze op een aantal locaties door middel van een wijzigingsplan als bedoeld in artikel 3.6 Wro te wijzigen.

Het ontwerpbestemmingsplan, bestaande uit een ruimtelijke verbeelding (plankaart), toelichting en regels, heeft met ingang van 29 mei 2009 gedurende zes weken ter inzage gelegen. Tijdens deze periode zijn zienswijzen ingediend, die deels hebben geleid tot wijziging van het plan. Voorts heeft de gemeenteraad besloten tot het aanbrengen van een aantal ambtshalve wijzigingen in de planregels en de ruimtelijke verbeelding. Alle wijzigingen zijn beschreven in het betreffende raadsbesluit en het daarbij behorende advies van de hoorcommissie en nota ambtshalve wijzigingen.

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Middenboulevard‘ ligt met ingang van vrijdag 20 november 2009 voor de duur van zes weken voor eenieder ter inzage gedurende de openingstijden bij de centrale balie van het gemeentehuis (ingang Swaluëstraat) en in de openbare bibliotheek, Prinsesseweg 34 te Zandvoort. De stukken zijn ook te raadplegen op de gemeentelijke website.

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan degene die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, gedurende de voormelde termijn van de terinzagelegging beroep instellen. Voorts kan een belanghebbende gedurende de voormelde termijn beroep instellen tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Beroep tegen het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van het bestemmingsplan kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep is ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden gevraagd bij de voorzitter van de Afdeling Rechtspraak, waardoor het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Exploitatieplan Middenboulevard (Badhuisplein)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zandvoort maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat de gemeenteraad bij besluit van 29 september 2009 het exploitatieplan Middenboulevard (Badhuisplein) gewijzigd heeft vastgesteld.

De wijziging betreft uitsluitend de toelichting voor wat betreft de in erfpacht uitgegeven gronden

Het doel van dit vastgestelde exploitatieplan is het scheppen van een juridisch kader om tot kostenverhaal over te kunnen gaan door middel van een exploitatieovereenkomst.

De gemeente heeft nog niet het voornemen om zelf tot realisatie over te gaan, maar zal als contractspartij in een overeenkomst wel de mogelijkheid moeten hebben om haar kosten naar rato te kunnen verdelen over de voorgenomen bouwplannen.

Het vastgestelde exploitatieplan, bestaande uit kaart, toelichting, regels, ligt met ingang van vrijdag 20 november 2009 voor de duur van zes weken voor eenieder ter inzage gedurende de openingstijden bij de centrale balie van het gemeentehuis (ingang Swaluëstraat) en in de openbare bibliotheek, Prinsesseweg 34 te Zandvoort. De stukken zijn ook te raadplegen op de gemeentelijke website.

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan degene die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, gedurende de voormelde termijn van de terinzagelegging beroep instellen. Voorts kan een belanghebbende gedurende de voormelde termijn beroep instellen tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling van het exploitatieplan aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpexploitatieplan.

Beroep tegen het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van het exploitatieplan kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep is ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden gevraagd bij de voorzitter van de Afdeling Rechtspraak, waardoor het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Naar boven