stcrt-2009-17632-001.png Vastgesteld bestemmingsplan Herwen, Fico-terrein 2008

De gemeenteraad heeft in haar vergadering van 3 november 2009 het volgende bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zoals dat ter inzage heeft gelegen. Het gewijzigde bestemmingsplan ligt (op basis van artikel 3.8, lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening) vanaf donderdag 26 november 2009 gedurende zes weken ter inzage:

Bestemmingsplan Herwen, Fico-terrein 2008: Dit bestemmingsplan biedt de planologische en de juridische basis voor het realiseren van maximaal 48 woningen op het zogenaamde ‘Fico-terrein’ te Herwen. Het terrein wordt omsloten door de Keurbeek, Molenstraat en Nijverheidstraat.

De wijzigingen betreffen het opnemen in de plantoelichting, dat op basis van de daadwerkelijk aanwezige bedrijfsactiviteiten het bedrijf Krystyna onder milieucategorie 2 valt, met een bijbehorende richtafstand van 10 m, behorend bij een gemengd gebied. Tevens zal in de plantoelichting worden opgenomen, dat er een inventarisatie van aanwezige kabels en leidingen is uitgevoerd, waaruit bleek dat er geen hogedrukgasleiding aanwezig is in de Molenstraat en de Nijverheidstraat in de nabijheid van het onderhavige project. Aanvullend zal de verplichting tot het doen van een KLIC-melding worden vervangen door de Wet Informatie-uitwisseling Ondergrondse Netten.

Gedurende bovengenoemde inzagentermijn kan tegen de vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  •  belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend tegen het ontwerpplan;

  •  belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • een ieder, tegen de planonderdelen die gewijzigd zijn vastgesteld;

Tevens kan degene die beroep heeft ingesteld een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van genoemde Afdeling.

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Stukken kunnen tijdens de periode van tervisielegging worden ingezien in de Gemeentewinkel aan de Markt 5 te Lobith. De stukken staan ook op de gemeentelijke website (www.rijnwaarden.nl).

Burgemeester en wethouders voornoemd,

de secretaris,

W.J.M. Nabbe MMI.

De burgemeester,

M. Slinkman.

Naar boven