stcrt-2009-17625-001.png Vooraankondiging bestemmingsplannen ex artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro)

Burgemeester en wethouders van Deurne maken bekend dat ze de volgende bestemmingsplannen voorbereiden:

  • ‘Sportpark Kranenmortel’ (bestemmingsplanherziening);

  • ‘Stationsomgeving/Spoorzone’ (bestemmingsplanherziening);

  • ‘Binderen-Zuid I, Zuidwest’ (bestemmingsplanwijziging).

‘Sportpark Kranenmortel’

Voor ‘Sportpark Kranenmortel’ geldt dat het huidige bestemmingsplan verouderd is, niet langer aansluit op de feitelijke situatie/gebruik van gronden en aan actualisering toe is.

Het bestemmingsplan in voorbereiding heeft als doel om vast te leggen wat wel en niet toegestaan is met betrekking tot onder andere het uitbreiden van sportkantines en -voorzieningen, aanleg van sportvelden en veranderingen of toevoeging van functies.

Voor dit bestemmingsplan is in juli/augustus 2009 al inspraak gevoerd.

‘Stationsomgeving/Spoorzone’

Een voor het spoorzonegebied opgesteld bestemmingsplan (‘Spoorzone’) is in beroep door de Raad van State, afdeling Bestuursrechtspraak vernietigd wegens een formeel gebrek betreffende de tervisielegging van bij het plan behorende stukken. Dit totaalgebied wordt nu in deelgebieden gesplitst. Voor elk deelgebied zal te zijner tijd een bestemmingsplan worden vastgesteld. Het bestemmingsplan voor het gebied ‘Stationsomgeving/Spoorzone’ (dat betrekking heeft op Stationsplein en Middengebied) wordt nu als eerste voorbereid.

‘Binderen Zuid I, Zuidwest te Deurne’

De bestemmingsplanwijziging ‘Binderen Zuid I, Zuidwest te Deurne’ heeft betrekking op en is het gevolg van het opheffen van een milieucirkel van een voormalig agrarisch bedrijf aan de Grote Bottel 15. De belemmeringen die deze met zich meebracht zijn niet meer van toepassing. De in het bestemmingsplan ‘Binderen-Zuid 1’ geregelde wijzigingsbevoegdheid (artikel 4.6 van de planvoorschriften) wordt nu in voorbereiding genomen.

Voor deze voornemens liggen in deze fase geen stukken ter inzage, kunnen nog geen reacties worden ingediend en wordt geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid gesteld een advies uit te brengen. Te zijner tijd zal een ontwerp van het bestemmingsplan ter inzage worden gelegd. In die fase zal wel de gelegenheid worden geboden om te reageren. Op de gemeentepagina van het Weekblad voor Deurne, in de Staatscourant en langs elektronische weg (gemeentelijke internetsite www.deurne.nl) wordt te zijner tijd kennis gegeven van de tervisielegging van het ontwerpbestemmingsplan en wanneer, waar en hoe u hierop kunt reageren.

Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met de heer H. Moors van de afdeling Economie, tel. (0493) 387711.

Naar boven