stcrt-2009-17624-001.png Kennisgeving bestemmingsplan Het Spiegel – Prins Hendrikpark

Burgemeester en wethouders van Bussum maken overeenkomstig artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) bekend, dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor het plangebied Het Spiegel – Prins Hendrikpark.

Het plangebied van bestemmingsplan Het Spiegel – Prins Hendrikpark betreft het westelijk deel van Bussum. De noordelijke en de westelijke grens worden gevormd door de grens met de gemeenten Naarden en Hilversum. De zuidelijke grens loopt globaal gezien van oost naar west achterlangs de begraafplaats aan de Nieuwe Hilversumseweg, het zwembad en St. Vituscollege en sluit aan op de Bredelaan. De oostelijke grens ligt in grote lijnen langs het spoor van Hilversum naar Amsterdam. Het stationsgebied Bussum Zuid maakt geen deel uit van het plangebied. Omdat het villagebied Prins Hendrikpark (ten oosten van het spoor) ook tot het plangebied behoort, loopt de grens van het noordoostelijk deel van het plangebied langs achtereenvolgens de Generaal de la Reijlaan, de Brinklaan en de Comeniuslaan. Het stationsgebied Naarden-Bussum maakt derhalve wel deel uit van het plangebied.

De gemeente Bussum heeft het bestemmingsplan op 8 november 2007 vastgesteld. Het plan is op 20 mei 2008 grotendeels goedgekeurd door Gedeputeerde Staten. Het goedkeuringsbesluit van Gedeputeerde Staten is echter door de Raad van State op 29 juli 2009 vernietigd. Door deze vernietiging van het goedkeuringsbesluit is dit bestemmingsplan niet in werking getreden. De gemeente Bussum is hierdoor genoodzaakt om het bestemmingsplan opnieuw in procedure te brengen nadat enige technische reparaties van het bestemmingsplan zijn verwerkt.

In dit stadium worden nog geen stukken officieel ter inzage gelegd. Er is ook geen gelegenheid om nu zienswijzen naar voren te brengen. Naar verwachting wordt het aangepaste ontwerpbestemmingsplan Het Spiegel – Prins Hendrikpark eind december 2009 voor een periode van zes weken ter visie gelegd en dan wordt de gelegenheid geboden voor het indienen van zienswijzen.

Bussum, 19 november 2009

Naar boven