stcrt-2009-17575-001.png Bestemmingsplan Peizerweg 2009

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad op 30 september 2009 het bestemmingsplan Peizerweg 2009 heeft vastgesteld.

Dit bestemmingsplan heeft betrekking op het bedrijventerrein Peizerweg, aan de westzijde van de stad. Het plan gaat grotendeels uit van de bestaande situatie, die nu van een actuele regeling wordt voorzien. Ook het recente kantoorgebouw en de detailhandelsvestigingen zijn in dit bestemmingsplan opgenomen.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad wijzigingen in het plan aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, dat van 30 oktober tot en met 10 december 2008 ter inzage heeft gelegen.

Op 10 november 2009 hebben Gedeputeerde Staten van Groningen aan de gemeenteraad een reactieve aanwijzing gegeven over enkele regels van dit bestemmingsplan. Deze reactieve aanwijzing houdt in dat twee zgn. binnenplanse ontheffingsbevoegdheden geen deel blijven uitmaken van het vastgestelde bestemmingsplan. Gedeputeerde Staten willen hiermee voorkomen dat reclamemasten hoger dan 6 meter kunnen worden opgericht.

De ontheffingsbevoegdheden golden – binnen de bestemmingen detailhandel en kantoor – het vergroten van de hoogte van ‘overige bouwwerken, geen gebouw zijnde’ tot maximaal 10 meter.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt, met de bijbehorende stukken inclusief de reactieve aanwijzing, vanaf 20 november tot en met 31 december 2009 ter inzage bij:

  • het Loket Bouwen en Wonen van de dienst Ruimtelijke Ordening en Economische Zaken, Gedempte Zuiderdiep 98, op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur

  • het Gemeentelijk Informatiecentrum GIC, Kreupelstraat 1 (Prefectenhof), op maandag van 13.00 tot 16.00 uur, dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur, op donderdag bovendien van 18.00 tot 20.00 uur.

  • Exemplaren van het vastgestelde bestemmingsplan zijn op bovenvermelde adressen verkrijgbaar tegen betaling van € 15,–.

  • U kunt het plan ook inzien en downloaden op bestemmingsplannen.groningen.nl.

Van 21 november 2009 tot en met 4 januari 2010 kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig bij de gemeenteraad zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht,

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht,

  • een belanghebbende die zich niet kan verenigen met de wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht in het ontwerpbestemmingsplan.

Wie tijdig beroep tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan heeft ingesteld, kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State ook verzoeken om voorlopige voorziening. Indien dit verzoek binnen de beroepstermijn wordt ingediend, schort dit de werking van het bestemmingsplan op totdat op het verzoek is beslist.

Tevens kan van 21 november 2009 tot en met 4 januari 2010 tegen het besluit van Gedeputeerde Staten tot het geven van de reactieve aanwijzing door belanghebbenden beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingesteld.

Wie tijdig beroep tegen het besluit van Gedeputeerde Staten tot het geven van de reactieve aanwijzing heeft ingesteld, kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State ook verzoeken om voorlopige voorziening.

Een beroepschrift dient te worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage; een verzoek om voorlopige voorziening aan de voorzitter van deze Afdeling, onder hetzelfde adres.

Groningen, 19 november 2009

Naar boven