stcrt-2009-17571-001.png Bestemmingsplan ‘De Winkelbuurt’ en besluit vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van gemeente Abcoude maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 15 oktober 2009 het bestemmingsplan ‘De Winkelbuurt’ gewijzigd heeft vastgesteld. Tevens maken burgemeester en wethouders van gemeente Abcoude bekend dat zij op 8 september 2009 het besluit hogere waarden gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan ‘De Winkelbuurt’ maakt de ontwikkeling van de nieuwe woonbuurt in juridisch-planologische zin mogelijk. Het bestemmingsplan bepaalt de bouw- en gebruiksmogelijkheden van het gebied. Het plangebied ligt ten zuiden van de bestaande bebouwing van Abcoude. Het gebied bestaat voornamelijk uit open veenweiden, die onderdeel uitmaken van het Vecht- en plassenlandschap. Het gebied wordt in het noorden begrensd door de straten van de bestaande bebouwing in het zuiden van Abcoude; o.a. Burgemeester des Tombeweg en Burgemeester Dedelstraat. In het zuiden wordt het gebied begrensd door de Winkeldijk. In het oosten en westen wordt de grens gevormd door bestaande sloten in het veenweidelandschap. De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpplan hebben betrekking op de toelichting, de plankaart en de voorschriften. De wijzigingen zijn in een bijlage, de Staat van Wijzigingen, bij het besluit opgenomen.

In het plangebied is onder meer geluidgevoelige bebouwing geprojecteerd in de vorm van nieuwe woningen. Omdat geluidsreducerende maatregelen voor een aantal woningen niet mogelijk zijn of onvoldoende geluidsreductie opleveren is het noodzakelijk om hogere waarden vast te stellen. Het college van burgemeester en wethouders heeft derhalve conform artikel 110a van de Wet geluidhinder een besluit hogere waarden vastgesteld. In dit besluit zijn hogere waarden voor geluid voor wegverkeer vastgesteld die betrekking hebben op de ontwikkellocaties in het bestemmingsplan ‘De Winkelbuurt’. Het betreft hogere waarden voor 11 woningen van het plan ten gevolge van wegverkeer van de Burgemeester des Tombeweg en 36 woningen van het plan ten gevolge van wegverkeer van de rijksweg A2. De wijziging ten opzichte van het ontwerpbesluit heeft betrekking op het aantal woningen waar de hogere waarden voor worden vastgesteld.

Het vastgestelde bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken en het besluit hogere waarden liggen met ingang van 20 november 2009 gedurende zes weken voor een ieder tijdens openingstijden ter inzage in het gemeentehuis van Abcoude. Beiden zijn tevens te raadplegen op onze website; www.abcoude.nl.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag beroep worden ingesteld door:

  • 1. degenen die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt,

  • 2. belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

  • 3. door een ieder tegen de wijzigingen die de gemeenteraad in het plan bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerpplan heeft aangebracht.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit hogere waarden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep worden ingesteld door:

  • 1. degenen die tijdig hun zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar hebben gemaakt,

  • 2. belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest hun zienswijze bij het college kenbaar te maken.

  • 3. door een ieder tegen de wijzigingen die het college in het besluit bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerpbesluit heeft aangebracht.

Degene die beroep heeft ingesteld kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit hogere waarden voor geluid treden in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn, tenzij gedurende die termijn naast het instellen van beroep ook een voorlopige voorziening is gevraagd. In dat geval treden de besluiten niet in werking tot op dat verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Abcoude, 19 november 2009

Naar boven