stcrt-2009-17538-001.png Vastgesteld bestemmingsplan Kagerban

De gemeenteraad van Wervershoof heeft in zijn vergadering van 24 september 2009 het ontwerpbestemmingsplan Kagerban gewijzigd vastgesteld.

Het plangebied omvat het grootste gedeelte van de kern Wervershoof. Het plangebied betreft het gebied gelegen tussen de Dorpsstraat, Zeeweg, Kagerdijk en de Simon Koopmanstraat met uitzondering van het centrumgebied en het gebied rond het Raadhuisplein. Voor het plangebied gelden op dit moment diverse bestemmingsplannen die voor een groot deel verouderd zijn. Het is nodig deze regelingen te actualiseren. Met het nieuwe plan kan één actuele en uniforme regeling over het hele gebied gelegd worden. Tevens kan hiermee worden aangesloten bij de recente bestemmingplannen voor het centrumgebied van Wervershoof (Wervershoof Bebouwde kom) en het bestemmingsplan Centrumgebied, waarin een regeling voor woningbouw op de voormalige sportvelden is opgenomen.

Het bestemmingsplan ‘Wervershoof-Kagerban’ is conserverend van aard. De belangrijkste functie in het gebied is de woonfunctie. Daarnaast zijn ook enkele andere functies aanwezig, zoals maatschappelijke voorzieningen (scholen) en een bedrijventerrein. Een ander element betreft de Omringdijk en de beschermende vrijwaringszone.

De wijzigingen hebben betrekking op:

  • 1. de bestemming ‘Groen’ van het perceel Talud 22 en 24. Deze bestemming is gewijzigd in de bestemming ‘Wonen’ in verband met de aanwezigheid van een tuin behorende bij de woningen van Talud 22 en 24;

  • 2. de gronden achter het perceel Dorpsstraat 127–131. Voor deze gronden is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen waarmee de bestemmingen ‘Bedrijventerrein’ en ‘Groen’ gewijzigd kunnen worden naar de bestemming ‘Detailhandel’ voor een eventuele uitbreiding van de winkel aan de Dorpsstraat 127–131.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan Wervershoof-Kagerban ligt met ingang van donderdag 19 november 2009 zes weken ter inzage ter gemeensecretarie, sector Ruimte, Raadhuisplein 1 Wervershoof. U kunt iedere werkdag van 09.00 tot 12.00 uur hiervoor terecht. Daarnaast is het vastgestelde bestemmingsplan op de website www.wervershoof.nl bij ‘bekendmakingen’ en ‘ruimtelijke ordening’ raadpleegbaar.

Beroep

Binnen de termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit van de gemeenteraad van Wervershoof beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit beroep kan alleen worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad hebben ingediend;

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingediend;

  • belanghebbenden die beroep willen instellen tegen de vastgestelde wijzigingen.

Het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn van zes weken. Deze inwerkingtreding kan uitsluitend worden gestuit door een voorlopige voorziening van de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dit geval treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist. Op grond van artikel 8.4 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening dient deze voorlopige voorziening gedurende de beroepstermijn te worden aangevraagd. Deze voorziening kan alleen worden aangevraagd door degenen die gerechtigd zijn tot het instellen van beroep.

Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat ten minste de naam en het adres van de indiener, de datum en omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht, evenals de gronden van het beroep.

Naar boven