stcrt-2009-17531-001.png Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan met zienswijzen

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad van Eersel het bestemmingsplan Buitengebied op 29 september 2009 gewijzigd heeft vastgesteld. Op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening. De wijzigingen houden het volgende in:

  • Wijzigingen naar aanleiding van ingediende zienswijzen.

  • Ambtshalve aanpassingen.

  • Wijzigingen naar aanleiding van ingediende amendementen.

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben bij besluit van 3 november 2009 een aanwijzingsbesluit genomen voor een aantal onderdelen. Het aanwijzingsbesluit heeft als consequentie dat bovengenoemde punten geen onderdeel meer uitmaken van het door de raad vastgestelde bestemmingsplan.

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van 19 november 2009 gedurende zes weken ter inzage bij de gemeentebalie. Het plan met bijbehorende stukken is ook digitaal in te zien op www.eersel.nl.

Beroep ten aanzien van het deel dat niet onder het aanwijzingsbesluit valt

Tijdens bovengenoemde inzage termijn van 6 weken kan een beroepsschrift ingediend worden tegen het vastgestelde plan met uitzondering van die gedeelten die onder het aanwijzingsbesluit vallen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • Degene die met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend.

  • Een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen.

  • Een belanghebbende die beroep in wil stellen tegen de wijzigingen die door de gemeenteraad bij de vaststelling zijn aangebracht.

Degene die beroep heeft ingesteld kan gedurende de beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening.

Het besluit tot vaststelling met uitzondering van de gedeelten die onder het aanwijzingsbesluit vallen treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Beroep ten aanzien van het aanwijzingsbesluit

Een belanghebbende kan op grond van artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening rechtstreeks beroep instellen tegen dit besluit bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. De termijn voor indiening van een beroepschrift tegen het aanwijzingsbesluit vangt aan met ingang van 19 november 2009.

Belanghebbende hebben ingevolge artikel 8.81 van de Algemene wet bestuursrecht de mogelijkheid om, indien gelet op de betrokken belangen onverwijlde spoed dit vereist, gelijktijdig met of na de indiening van het beroepschrift, een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de Voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven