stcrt-2009-17527-001.png Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Jonker, gemeente Alblasserdam

Op de afdeling Publiekszaken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis of na telefonische afspraak (078-6921246, dinsdag en woensdag) ligt van 19 november 2009 t/m 30 december 2009 ter inzage het door de gemeenteraad op 7 oktober 2009 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Jonker. De wijzigingen betreffen:

met betrekking tot de plantoelichting

Uit overleg met Rijkswaterstaat Directie Zuid-Holland is naar voren gekomen dat de Beleidslijn grote rivieren 2006 zou gelden ten aanzien van bestemmingsplan ‘Jonker’. De brief van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat d.d. 13 december 2007 met kenmerk VENW/DGW-2007/1858, waarin gebieden zijn aangewezen waarop voornoemde beleidslijn niet van toepassing is, zou slechts (onder andere) het woonprogramma op het voormalig terrein Mercon Kloos regarderen.

Hiertoe wordt de derde alinea van paragraaf 2.1 ‘Beleidslijn grote rivieren 2006’ op pagina 8 van het ontwerpbestemmingsplan ‘Jonker’ geschrapt;

met betrekking tot de regels;

Regel 8.3 wordt in overeenstemming gebracht met de vergelijkbare regel in bestemmingsplan ‘Kom’ en ‘Centrum’. De regel luidt dan als volgt:

Het college van burgemeester en wethouders is bevoegd ontheffing te verlenen van het bepaalde in lid 8.2 voor de bouw van bouwwerken bij de betrokken bestemmingen op voorwaarde dat:

  • a. de belangen van de waterkering dit toelaten;

  • b. alvorens de ontheffing te verlenen schriftelijk advies wordt ingewonnen bij de beheerder van de waterkering.

Het bestemmingsplan is ook in te zien op www.alblasserdam.nl.

Tijdens de inzagentermijn kunnen belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat waren zich met een zienswijze tot de gemeenteraad te wenden, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor zover de gemeenteraad bij de vaststelling van het plan daarin wijzigingen heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerp, kunnen belanghebbenden beroep instellen.

Het besluit tot vaststelling treedt in werking met ingang van 31 december 2009, tenzij gedurende bovengenoemde termijn naast het instellen van een beroep bij de (Voorzitter van de) Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EZ Den Haag, een verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan. Als dat het geval is, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Alblasserdam, 18 november 2009

Burgemeester en wethouders van Alblasserdam.

Naar boven