stcrt-2009-17524-001.png Terinzagelegging ontwerp ‘Partiële herziening en Herziening bestemmingsplan Aduard’, gemeente Zuidhorn

Burgemeester en wethouders van Zuidhorn maken bekend dat het ontwerp ‘Partiële herziening en Herziening bestemmingsplan Aduard’ van 19 november tot en met 31 december 2009 ter inzage ligt. De partiële herziening wordt op basis van artikel 26 WRO ter inzage gelegd, de herziening ligt op grond van afdeling 3.4 Awb en artikel 3.8 Wro ter inzage. Een ieder kan zienswijze met betrekking tot het plan kenbaar maken.

Het ontwerpbestemmingsplan bestaat uit twee delen:

Deel 1: Partiële herziening bestemmingsplan Aduard

In het ontwerp ‘Partiële herziening bestemmingsplan Aduard’ zijn enkele voorschriften uit het bestaande bestemmingsplan Aduard aangepast. Het gaat hierbij om de voorschriften waarin een regeling is opgenomen voor bouwwerken, geen bouwwerken zijnde, waardoor reclamemasten hoger dan 6 meter opgericht kunnen worden. Deze voorschriften zijn bij de vaststelling van het bestemmingsplan Aduard niet goedgekeurd door Gedeputeerde Staten. In de partiële herziening is in de voorschriften bepaald dat de bouwhoogte van reclamemasten niet meer dan 6 meter mag bedragen.

Deel 2: Herziening bestemmingsplan Aduard

In het ontwerp ‘Herziening bestemmingsplan Aduard’ zijn enkele delen van de plankaart uit het bestaande bestemmingsplan Aduard opnieuw opgesteld. Het gaat hierbij om het gedeelte van het plangebied dat valt binnen de zone van het industrieterrein Van Starkenborghkanaal en om een onterechte aanduiding ‘archeologisch monument’ op de plankaart. Deze delen van de plankaart zijn bij de vaststelling van het bestemmingsplan Aduard niet goedgekeurd door Gedeputeerde Staten. In de herziening is de geluidszone-industrie en de bestemmingen die binnen deze zone vallen op de plankaart opgenomen. Daarnaast is het archeologisch monument correct aangeduid.

Terinzagelegging en zienswijzenprocedure

U kunt het ontwerp ‘Partiële herziening en Herziening bestemmingsplan Aduard’ met bijbehorende stukken vanaf 19 november 2009 inzien bij de Algemene Servicebalie in het gemeentehuis aan de Hooiweg 9 te Zuidhorn. Daarnaast kunt u het ontwerpbestemmingsplan en bijbehorende stukken als PDF-bestand raadplegen via www.zuidhorn.nl, onder actueel/ruimtelijke plannen.

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kunt u bij voorkeur schriftelijk, maar ook mondeling, uw zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken aan de gemeenteraad van Zuidhorn: postbus 3, 9800 AA, Zuidhorn. Wanneer u mondeling een zienswijze wilt indienen, moet u telefonisch een afspraak maken: (0594) 50 88 83. Van mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

De ingekomen zienswijzen worden betrokken bij de besluitvorming tot vaststelling van de ‘Partiële herziening en Herziening bestemmingsplan Aduard’.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Linda Leewering, Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening: (0594) 50 88 83.

Zuidhorn, 18 november 2009

Burgemeester en wethouders van Zuidhorn

Naar boven