stcrt-2009-17523-001.png Vooraankondiging bestemmingsplannen o.g.v. artikel 1.3.1 Bro

Overeenkomstig artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven burgemeester en wethouders van Dronten kennis van het feit dat zij de volgende bestemmingsplannen voorbereiden:

  • 1. Dronten − Woonservicegebied Ark − Regenboog. Het plangebied wordt globaal begrensd door De Oost, Lijzijde en De Ketting en maakt de ontwikkeling van fase 3 van het woonservicegebied mogelijk. Daarnaast worden de reeds gerealiseerde fasen vastgelegd.

  • 2. Dronten − Lage Vaart en omgeving. Het plangebied heeft globaal betrekking op het Wisentbos, de Zeelt, de Wisentcamping, de sportvelden langs De West en de woningen langs het Waterfront/de Havenkade. Dit bestemmingsplan is grotendeels conserverend van aard en maakt daarnaast de ontwikkeling van een jongerencentrum aan de Educalaan mogelijk, alsmede een locatie voor een jongerenboot.

  • 3. Herziening Dronten Kern. Dit bestemmingsplan heeft betrekking op enkele wijzigingen die verspreid over Dronten liggen. Het betreft de reparatie van ‘garage Dijkstra’ gelegen aan de Giekstraat, de reparatie van het appartementencomplex gelegen aan De Stag, de herziening van een beheersgebouw t.b.v. de begraafplaats, de realisatie van een kerkgenootschap met bijbehorende parkeerplaatsen op de hoek Stuurboord − De Roef en enkele gebouwtjes in de bosstrook aan De Zuid.

  • 4. Haringweg 25. Dit bestemmingsplan heeft betrekking op functiewijziging van het betreffende erf in het buitengebied.

Er liggen ten aanzien van deze bestemmingsplannen nog geen stukken ter visie. Naar aanleiding van deze advertentie is het daarom niet mogelijk om een reactie of zienswijze in te dienen. Ook is het niet mogelijk voor instanties om een advies uit te brengen over ons voornemen om een bestemmingsplan in procedure te nemen. Wanneer het ontwerpbestemmingsplan gereed is, zal deze ter inzage worden gelegd met de mogelijkheid tot het indienen van zienswijzen. Deze terinzagelegging zal te zijner tijd worden gepubliceerd in de FlevoPost, de Staatscourant en langs elektronische weg (gemeentelijke website).

Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling van de gemeente Dronten, telefoonnummer (0321) 388 251.

Dronten, 18 november 2009

Burgemeester en wethouders van Dronten,

secretaris,

R. Kool.

Burgemeester,

A.B.L. de Jonge.

Naar boven