stcrt-2009-17521-001.png Wijziging Spuitzone Scharenburg

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Buren maakt op grond van artikel 26 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) bekend, dat de gemeenteraad op 27 oktober 2009 het bestemmingsplan ‘Spuitzone Oost Scharenburg’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Plangebied

Het bestemmingsplan voorziet in een spuitzone van 50 meter ten oosten van de nieuwe woningbouwlocatie ‘Scharenburg’, gepland aan de oostkant van de kern Zoelen. Dit betekent dat binnen een afstand van 50 meter tot de woningbouwlocatie geen gebruik mag worden gemaakt van bestrijdingsmiddelen.

Gewijzigde vaststelling

In het ontwerpbestemmingsplan (toen geheten ‘Spuitzones Scharenburg’), zoals dat voor de eerste keer ter inzage heeft gelegen, was voorzien in 2 spuitzones, één ten oosten en één ten noorden van de woningbouwlocatie. Bij de vaststelling van dit plan is de noordelijke spuitzone buiten het plan gehouden.

Het bestemmingsplan inzien

Het bestemmingsplan ligt vanaf 19 november 2009 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis, De Wetering 1 te Maurik.

Het bestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen op de website www.buren.nl onder ‘Leven in Buren→Wonen en leefomgeving→Bestemmingsplannen/structuurschetsen’.

Reageren op het plan

Volgens artikel 27 WRO kunnen gedurende de periode van ter inzage ligging bedenkingen worden ingediend tegen het vaststellingsbesluit. Bedenkingen kunnen worden ingediend door:

  • iedereen die tijdig zijn of haar zienswijze tegen het eerdere ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen het voorgaande ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • iedereen, voor zover de bedenkingen worden ingesteld tegen de wijzigingen die de gemeenteraad van de gemeente Buren bij de vaststelling van het plan heeft aangebracht in het plan.

Bedenkingen kunnen naar keuze schriftelijk (wat de voorkeur heeft) of mondeling bij Gedeputeerde Staten van Gelderland naar voren worden gebracht. Schriftelijke bedenkingen dient men te richten aan Gedeputeerde Staten van Gelderland, Postbus 9090, 6800 GX Arnhem.

Fax; (026) 3599480. Per e-mail kan dit enkel via: post@gelderland.nl (o.v.v.: REW/RO/BV). Degene die van de mogelijkheid gebruik wil maken om mondelinge bedenkingen in te brengen kan tijdens werkdagen tussen 10.00 en 12.00 uur contact opnemen met het secretariaat van de afdeling Ruimtelijke Ordening: tel. (026) 359 98 20

Naar boven