stcrt-2009-17485-001.png Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan Landgoed Heijbroeck

Burgemeester en wethouders van Eersel maken bekend, dat met ingang van 19 november 2009 gedurende zes weken bij de gemeentebalie voor een ieder ter inzage ligt het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Landgoed Heijbroeck’ met een inrichtingsplan en de onderzoeksrapporten inzake bodem en archeologie. Het plan kan ook worden ingezien op www.eersel.nl en is daar desgewenst te downloaden.

Het plan bevat een regeling voor het stichten van een nieuw landgoed op gronden gelegen aan de Hazenstraat en de Boevenheuvel. Het stichten van een nieuw landgoed past in het beleid van rijk gemeente heeft dit beleid overgenomen en wil daarom meewerken aan het initiatief.

Voor het nieuwe landgoed is een inrichtingsplan opgesteld. Daarin is ruim 7,5 ha bos voorzien en een stuk natuurontwikkeling langs de Run. Daarnaast wordt aansluiting gezocht bij het beekdal- en heideontginningslandschap, dat hier vroeger is geweest. Verder voorziet het plan in de bouw van een nieuw landhuis en twee daaraan ondergeschikte gebouwen. Bij het hoofdgebouw zal een Bed and Breakfast voorziening komen en is ook een thee schenkerij gepland.

Reageren

Iedereen kan schriftelijk een zienswijze op het ontwerp van het bestemmingsplan indienen. Uw zienswijze kunt u richten aan de gemeenteraad van Eersel, postbus 12, 5520 AA Eersel.

Het is ook mogelijk om een mondelinge zienswijze in te dienen. U kunt een afspraak maken met A. van den Donk, team ruimte via telefoonnummer 0497-531300.

Schriftelijke of mondelinge reacties moeten uiterlijk op het einde van de inzagetermijn zijn ingediend.

Naar boven