stcrt-2009-17427-001.png Wet Milieubeheer mer-plicht

De gemeenteraad van Hardenberg heeft op 30 juni 2009, ingevolge artikel 7.8b lid 5 van de Wet milieubeheer, het navolgende besluit genomen. Op grond van categorie 10.1 van onderdeel D van het Besluit milieu-effectraportage 1994 geldt bij een dergelijke uitbreiding een mer-beoordelingsplicht. In dit verband moet worden nagegaan of er zich bijzondere omstandigheden voordoen die het noodzakelijk maken dat een milieu-effectrapportage (mer-rapportage) wordt opgesteld. De Evenementenhal Hardenberg (Energieweg 2 te Hardenberg) is voornemens om uit te breiden met een hotelaccommodatie en een extra hal. De Evenementenhal Hardenberg heeft een aanmeldingsnotitie laten opstellen (‘Aanmeldingsnotitie uitbreiding Evenementenhal Hardenberg’). In deze aanmeldingsnotitie wordt geconcludeerd dat er zich geen bijzondere omstandigheden voordoen die het opstellen van een mer-rapportage noodzakelijk maken. Op 30 juni 2009 is daarom door de raad besloten dat er voor de voorgenomen uitbreiding geen mer-rapportage hoeft te worden opgesteld.

Het besluit kan samen met de aanmeldnotitie met ingang van donderdag 19 november 2009 gedurende zes weken tijdens openingsuren worden ingezien bij het Loket Bouwen en Wonen, telefoonnummer 0523-289 396.

De beschikking betreft een procedure ter voorbereiding van het besluit op de aanvraag om een milieuvergunning. Conform artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht is tegen deze beslissing geen bezwaar of beroep mogelijk, tenzij deze beslissing de belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft.

Naar boven