Besluit van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 11 november 2009, nr. CZ/CGG-2965836, houdende wijziging van het Besluit instelling Stuurgroep en commissies pilot commissies verplichte ggz

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

Besluit:

ARTIKEL I

Het Besluit instelling Stuurgroep en commissies pilot commissies verplichte ggz wordt als volgt gewijzigd:

A

In de artikelen 2, zevende lid, en 4, vijfde lid, wordt ‘1 december 2009’ vervangen door: 31 december 2009.

B

Artikel 11 wordt als volgt gewijzigd:

1. In het derde lid wordt ‘C. Blankman (voorzitter)’ vervangen door ‘A.P. van der Linden (voorzitter)’ en wordt ‘T.A. Wouters’ vervangen door ‘Y. Visser’.

2. Aan het einde van het vierde lid wordt toegevoegd:

  • J.R. Niemandsverdriet

C

In artikel 11, eerste en tweede lid, van bijlage I wordt ‘1 december 2009’ telkens vervangen door: 31 december 2009.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst, met dien verstande dat artikel B terugwerkt tot en met 1 augustus 2009.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

A. Klink.

TOELICHTING

Het onderhavige besluit voorziet in wijziging van de benoeming van een aantal commissieleden per 1 augustus 2009 en verlenging van de benoeming van de leden van de Stuurgroep tot 31 december 2009.

De pilot Commissies verplichte ggz is opgezet om meer duidelijkheid te krijgen over de vormgeving en de omvang van het takenpakket van de multidisciplinaire adviescommisies. Zoals uit de voortgangsrapportage van de pilot Commissies verplichte ggz blijkt (Kamerstukken II 2008/09, 25 763, nr. 23) zijn op dit moment nog te weinig onderzoeksgegevens beschikbaar om uitspraken te doen over de resultaten van deze pilot. Door de benoeming van de leden van de Stuurgroep met een maand te verlengen kan de pilot langer voortduren en heeft de Stuurgroep extra tijd om de werkzaamheden met een rapport afte ronden. Vanwege die verlenging worden de bewaartermijnen die opgenomen zijn in de bijlage bij het besluit (het privacyreglement op grond waarvan de commissies dienen te handelen) eveneens met een maand verlengd.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

A. Klink.

Naar boven