stcrt-2009-17415-001.png Ontwerpbestemmingsplan Castellum – 1e wijziging

Bekendmaking

Burgemeester en wethouders van Houten maken bekend dat het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Castellum − 1e wijziging’ en de bijbehorende stukken op basis van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) ter inzage worden gelegd.

Inhoud wijzigingsplan

Het wijzigingsplan maakt het mogelijk om de (in het bestemmingsplan ‘Castellum’ vastgelegde) bestemming van een zevental percelen in west-Castellum te wijzigen van ‘woonfunctie’ naar ‘centrumfunctie’ (gemengde doeleinden). Het gaat om een functiewijziging op de begane grond van drie hoekpercelen naast het geplande winkelcentrum en van vier hoekpercelen aan het centrale plein. Ter plaatse van de hoekpercelen naast het winkelcentrum wordt de vestiging mogelijk gemaakt van dienstverlening (waaronder commerciële dienstverlening), kantoren en maatschappelijke voorzieningen. Op de locaties aan het centrale plein zullen behalve voornoemde functies, ook nog detailhandel en met de woonfunctie verenigbare horeca worden toegestaan in de eerste bouwlaag. Overigens blijft het te allen tijde mogelijk op de genoemde locaties (ook op de begane grond) te wonen.

Waar en wanneer kunt u het ontwerpwijzigingsplan inzien?

Het ontwerpwijzigingsplan en de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 19 november 2009 gedurende zes weken ter inzage bij de Gemeente InGang in het gemeentehuis aan het Onderdoor 25 te Houten. De Gemeente Ingang is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00–12.30 uur en op woensdag ook van 16.00−19.00 uur. Het bezoekadres is aan het Onderdoor 25 te Houten. Telefonisch is de gemeente bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30−17.00 uur op (030) 639 26 11. Het plan is ook te raadplegen via de gemeentelijke website: www.houten.nl/bestemmingsplannen

Wat als u uw mening kenbaar wil maken?

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpwijzigingsplan naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Houten, Postbus 30, 3990 DA te Houten. Mondelinge zienswijzen kunnen kenbaar worden gemaakt na afspraak met mevrouw G. den Besten of mevrouw M. Beetsma van de afdeling Ruimtelijk Beleid. Zij zijn bereikbaar via het secretariaat van deze afdeling op telefoonnummer 030-63 92 611.

Vervolg

Na afloop van de terinzagelegging worden de ontvankelijke zienswijzen gebundeld en voorzien van een gemeentelijk antwoord.

Houten, 18 november 2009

Naar boven