stcrt-2009-17412-001.png Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Waterhoven Oost

Op de afdeling Publiekszaken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis of na telefonische afspraak (078-6921246, dinsdag en woensdag) ligt van 19 november 2009 t/m 30 december 2009 ter inzage het door de gemeenteraad op 7 oktober 2009 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Waterhoven Oost. De wijzigingen betreffen:

met betrekking tot de verbeelding

De maatvoeringaanduiding maximale nokhoogte 9 meter op het eiland Paardenboonhof wordt aangepast. De maatvoeringaanduiding geldt voor de drie noordelijke vrijstaande woningen langs de Alblas (bestuurlijke afspraak tussen gemeente Alblasserdam en Provincie Zuid-Holland). Voor de vierde vrijstaande woning langs de Alblas is een nokhoogte van 11 meter toegestaan. Per abuis is deze vierde woning meegenomen in de maatvoeringaanduiding maximale nokhoogte 9 meter. De maatvoeringaanduiding is nu aangepast en heeft alleen betrekking op de drie noordelijke woningen van dit eiland.

met betrekking tot de regels

Volgnummer 1

Artikel 1 wordt aangepast ter verduidelijking van het bestemmingsplan: de term ‘eengezinswoningen’ wordt verklaard.

Volgnummer 2

Artikel 2 lid 2 wordt aangepast ter verduidelijking van het bestemmingsplan: de term ‘goothoogte’ wordt toegevoegd.

Volgnummer 3

Artikel 7 Wonen wordt aangepast ter verduidelijking van het bestemmingsplan en om de onnodige beperking van de situering van bijgebouwen te voorkomen:

  • de term ‘eengezinshuizen’ vervangen door de term ‘eengezinswoningen’;

  • de ontheffing voor bijgebouwen voor de voorgevel wordt toegevoegd met een maximale oppervlakte van 35 m2 en een maximale bouwhoogte van 3,5 meter;

  • in lid 2 sub b wordt de term ‘goothoogte’ verwijderd.

Het bestemmingsplan is ook in te zien op www.alblasserdam.nl.

Tijdens de inzagentermijn kunnen belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat waren zich met een zienswijze tot de gemeenteraad te wenden, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor zover de gemeenteraad bij de vaststelling van het plan daarin wijzigingen heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerp, kunnen belanghebbenden beroep instellen.

Het besluit tot vaststelling treedt in werking met ingang van 31 december 2009, tenzij gedurende bovengenoemde termijn naast het instellen van een beroep bij de (Voorzitter van de) Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EZ Den Haag, een verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan. Als dat het geval is, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Alblasserdam, 18 november 2009

Burgemeester en wethouders van Alblasserdam.

Naar boven