stcrt-2009-17395-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Geluidszone bedrijventerrein De Rietvelden-Ertveld’

Kennisgeving op grond van artikel 3.8 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening

Het college maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Geluidszone Bedrijventerrein De Rietvelden-Ertveld’ met bijbehorende stukken met ingang van 23 november 2009 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage ligt in het Stadskantoor. Tevens kunt u dit ontwerpbestemmingsplan via internet (www.s-hertogenbosch.nl) raadplegen. Deze mogelijkheid wordt u ook geboden op het Stadskantoor.

De buitenste plangrenzen worden hoofdzakelijk bepaald door de ligging van de zogenaamde 50 dB(A)-contour van de verruimde geluidzone vanwege het industrieterrein Rietvelden-Ertveld en loopt globaal door delen van de volgende buurten: De Kruiskamp, De Schutskamp, Deuteren, Boschveld, Orthenpoort, Orthen West, Het Zand, Ertveld, Henriëttewaard, Kom Engelen en Engelermeer en De Vutter. Aan de noordkant wordt voor een beperkt deel de buitenste plangrens bepaald door de gronden waarvoor in het bestemmingsplan Kom Engelen de huidige geluidscontour vanwege het industrieterrein is vastgelegd. De binnenste plangrenzen worden bepaald door de ligging van het industrieterrein Rietvelden-Ertveld. Het industrieterrein zelf is geen onderdeel van het bestemmingsplan.

Het bestemmingsplan is een thematisch bestemmingsplan en legt de aangepaste geluidcontour vast. Het plan voorziet in een aanpassing van de plankaart en de regels van 32 vigerende bestemmingsplannen voor zover de gronden in dit plan zijn aangeduid als ‘geluidzone-industrie’. Het plan dient enerzijds ter bescherming van de geluidgevoelige objecten (onder meer woningen) rond het industrieterrein Rietvelden-Ertveld en anderzijds ter bescherming van de geluidsruimte voor de bedrijven.

Iedereen kan gedurende bovengenoemde termijn hieromtrent een zienswijze schriftelijk naar voren brengen bij de gemeenteraad, Postbus 12345, 5200 GZ 's-Hertogenbosch. Ook kan iedereen mondeling een zienswijze naar voren brengen. Als u hiervan gebruik wenst te maken, kunt u gedurende deze termijn een telefonische afspraak maken met S. Hammink van de afdeling Ruimtelijke Ordening en Stedenbouw, tel. (073) 615 50 25.

Algemene informatie

Gemeente ’s-Hertogenbosch

Stadskantoor, Wolvenhoek 1, 5211 HH ’s-Hertogenbosch

Tel. (073) 615 51 55

E-mail: gemeente@s-hertogenbosch.nl

Website: www.s-hertogenbosch.nl

Openingstijden Stadskantoor:

  • maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur;

  • dinsdag- en donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.

’s-Hertogenbosch, 20 november 2009

Naar boven