stcrt-2009-17392-001.png Ontwerpuitwerkingsplan ‘Legmeerplein 2e fase’ (winkelcentrum) ter inzage

In het bestemmingsplan De Legmeer, dat op 24 april 2009 in werking is getreden, is voor het centrumgebied Legmeerplein een globale, nog nader uit te werken bestemming ‘Centrum (C-U)’ opgenomen. De reden dat voor een uit te werken bestemming is gekozen in plaats van gedetailleerde bestemmingen, is dat de plannen voor de invulling van het Legmeerplein op het moment dat het bestemmingsplan werd opgesteld nog niet voldoende duidelijk waren.

De eigenaar van het winkelcentrum Legmeer heeft aangegeven dat hij de bestaande winkelpanden wil vervangen door een nieuw winkelcentrum. Het plan voor het nieuwe winkelcentrum gaat uit van vrijwel dezelfde oppervlakte aan winkels als het huidige winkelcentrum en wordt gerealiseerd in één bouwlaag. Door een nieuwe indeling van de winkelruimten zal de vorm van het winkelcentrum worden veranderd. Deze ontwikkeling past binnen de uitwerkingsregels van de het bestemmingsplan De Legmeer voor het Legmeerplein.

Voordat er een bouwvergunning voor het nieuwe winkelcentrum kan worden verleend, moet de globale bestemming ‘Centrum (C-U)’ worden uitgewerkt in een door burgemeester en wethouders vast te stellen uitwerkingsplan.

In verband hiermee maken burgemeester en wethouders van Uithoorn bekend dat zij het voornemen hebben om voor het zuidelijke gedeelte van het Legmeerplein het uitwerkingsplan ‘Legmeerplein 2e fase’ vast te stellen. In dit ontwerpuitwerkingsplan zijn de gronden waarop het nieuwe winkelcentrum zal worden gebouwd bestemd voor ‘Centrum’ en zijn de overige gronden bestemd voor ‘Verkeer ’.

Het ontwerp van het uitwerkingsplan ‘Legmeerplein 2e fase’ ligt van 20 november 2009 tot en met 31 december 2009 ter inzage bij het gemeentelijk informatiecentrum in het gemeentehuis, Laan van Meerwijk 16, gedurende de openingstijden van het gemeentehuis, en in de bibliotheek, Alfons Ariënslaan 1, gedurende de openingstijden van de bibliotheek. Ook is het ontwerpuitwerkingsplan digitaal in te zien op de website van de gemeente Uithoorn (http://www.uithoorn.nl/terinzage).

Binnen deze termijn van zes weken kunnen belanghebbenden tegen dit ontwerpuitwerkingsplan zienswijzen indienen bij burgemeester en wethouders, Postbus 8, 1420 AA Uithoorn.

Het ontwerpuitwerkingsplan bevat geen (bouw)tekeningen van het nieuwe winkelcentrum, maar alleen een toelichting, een verbeelding (plankaart) waarop de bestemmingsvlakken ‘Centrum’ en ‘Verkeer’ zijn opgenomen, en de hierop betrekking hebbende regels (voorschriften).

Zodra het uitwerkingsplan in werking is getreden kan een bouwaanvraag voor het vernieuwen van het winkelcentrum in behandeling worden genomen.

Uithoorn, 18 november 2009

Naar boven