Bekendmaking afwijkingsbevoegdheid Streekplan Utrecht 2005–2015

Gedeputeerde Staten van Utrecht maken bekend de procedure tot afwijking van het Streekplan toe te willen passen voor het verleggen van de contour van de kern Schalkwijk (gemeente Houten).

De gemeente Houten wil de realisatie van een dorpshuis en 72 woningen mogelijk maken ten noordwesten van de kern Schalkwijk, op de zogenaamde locatie ‘De Groes II’. De voorgestane bebouwing overschrijdt de bebouwingscontour van het Streekplan Utrecht 2005–2015. Gedeputeerde Staten van Utrecht zijn voornemens met toepassing van de afwijkingsbevoegdheid van het Streekplan de contour ter plaatse te verleggen.

U kunt de stukken inzien

Het voornemen om de afwijkingsbevoegdheid toe te passen en het verzoek van de gemeente liggen met ingang van 20 november 2009 tot en met 7 januari 2010 tijdens de gebruikelijke openingstijden voor een ieder ter inzage op de volgende locaties:

  • het provinciehuis, Pythagoraslaan 101 te Utrecht, op kamer H02.33;

  • het gemeentehuis, Onderdoor 25 te Houten.

Hebt u bezwaren?

Gedurende de genoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen tegen het voornemen tot toepassing van de afwijkingsbevoegdheid van het streekplan bij het college van Gedeputeerde Staten van Utrecht.

  • schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan Gedeputeerde Staten van Utrecht, afdeling Ruimte t.a.v. mw. N.M. van Hattem, Postbus 80300, 3508 TH Utrecht

  • voor het mondeling inbrengen van zienswijzen kan gedurende werkdagen telefonisch een afspraak worden gemaakt tot drie werkdagen vóór afloop van de terinzagelegging, tel. (030) 258 3273

Heeft u nog vragen?

Met vragen kunt u terecht bij de afdeling Ruimte van de provincie Utrecht, telefoonnummer: 030-258 3273 (mw. N.M. van Hattem).

Naar boven