stcrt-2009-17331-001.png Bestemmingsplan ‘Kom Diepenveen’

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 19 november tot en met 30 december 2009 bij Publiekszaken (Leeuwenbrug 81), bij de gemeentelijke informatiebalie in de Openbare Bibliotheek (Brink 70) en in de Openbare Bibliotheek, Burgemeester Crommelinlaan 1, Diepenveen, ter inzage ligt:

  • het bij raadsbesluit van 7 oktober 2009 vastgestelde bestemmingsplan ‘Kom Diepenveen’

U kunt het plan ook inzien op de website www.deventer.nl/bestemmingsplannen

Kom Diepenveen

De gemeente Deventer is bezig met het actualiseren van haar bestemmingsplannen. Het bestemmingsplan ‘Kom Diepenveen’ is opgesteld binnen dit kader. Het bestemmingsplan heeft primair een beheersfunctie. Dat wil zeggen dat het vastleggen en behouden van de bestaande ruimtelijke, functionele en verkeerskundige situatie voorop staat. Daarnaast is een aantal nieuwe ontwikkelingen in het bestemmingsplan opgenomen.

Het plangebied wordt globaal begrensd door de Olsterweg, Molenweg en Schuurmansweg aan de noordzijde, de Boxbergerweg en de Wechelerweg aan de oostzijde, de Oranjelaan en de Wetermansweg aan de zuidzijde en de Zandwetering en het Kerkpad aan de westzijde.

Gewijzigd vastgesteld

Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. Deze wijzigingen betreffen zowel ambtelijke aanpassingen als wijzigingen die hebben plaatsgevonden in het kader van de ingediende zienswijzen. De belangrijkste wijzigingen zijn:

  • De locatie Boxbergerweg bestemd voor uitbreiding van het sportpark in Diepenveen is geheel buiten dit actualiseringplan gelaten;

  • De bestemmingen ‘Agrarisch’ en ‘Agrarisch – Landschappelijke waarde’ zijn aangepast zodat ‘het weiden van vee en het verbouwen van gewassen anders dan in het kader van de uitoefening van een agrarisch bedrijf’ eveneens zijn toegestaan;

  • De planregels voor de bestemming ‘Waarde-Beschermd dorpsgezicht’ zijn aangepast. De formulering van de planregel was juridisch niet juist en in strijd met het recht.

  • Op diverse percelen in het dorp is het bouwvlak en/of de ‘zone bijgebouwen’ aangepast.

Voor een exacte beschrijving van de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan wordt verwezen naar het raadsbesluit met betrekking tot de vaststelling van het bestemmingsplan ‘Kom Diepenveen’.

Reageren?

Iemand die tijdig zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan aan de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt en een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze aan de gemeenteraad kenbaar te maken, kan gedurende de genoemde termijn beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven