stcrt-2009-17328-001.png Bekendmaking Publicatie ontwerp Provinciale Structuurvisie, ontwerp Verordening Ruimte, PlanMER en notitie ‘Van oud naar nieuw’

De provincie Zuid-Holland bereidt de Provinciale Structuurvisie ‘Visie op Zuid-Holland’ 2010–2020 en de Verordening Ruimte voor. De Wet ruimtelijke ordening (Wro) verplicht de provincie een structuurvisie te maken, die de hoofdlijnen van ruimtelijke ontwikkeling weergeeft en de provinciale belangen vermeldt. Die belangen vormen de provinciale inzet in de ruimtelijke ordening van Zuid-Holland voor de komende tien jaar. Een verordening geeft aan met welke zaken gemeenten in hun bestemmingsplannen rekening moeten houden. In de ontwerp Verordening Ruimte staan de onderwerpen waarvoor de provincie dat nodig vindt. De PlanMER brengt de effecten van de beleidskeuzes in de structuurvisie voor een duurzame ontwikkeling in beeld. De notitie ‘Van oud naar nieuw’ geeft de verschillen weer tussen huidig en nieuw beleid.

De ontwerp Provinciale Structuurvisie, ontwerp Verordening Ruimte, de PlanMER en de notitie ‘Van oud naar nieuw’ zijn van maandag 23 november 2009 tot en met zondag 17 januari 2010 schriftelijk en digitaal in te zien. In deze periode kan iedereen reageren op de ontwerpen door zijn/haar zienswijze kenbaar te maken.

Waar kunt u de ontwerpen inzien?

De ontwerp Provinciale Structuurvisie, ontwerp Verordening Ruimte, de PlanMER en de notitie ‘Van oud naar nieuw’ liggen vanaf maandag 23 november 2009 tijdens kantooruren ter inzage bij het Klantencentrum informatiediensten (bibliotheek) van het provinciehuis en de secretarieën van gemeenten in Zuid-Holland. U kunt de ontwerpen, inclusief kaarten bij de ontwerp Verordening Ruimte, digitaal inzien op www.zuid-holland.nl/visieopzuidholland.

Hoe dient u uw zienswijze in?

U kunt uw zienswijze(n) op de ontwerp Provinciale Structuurvisie en de ontwerp Verordening Ruimte digitaal of schriftelijk indienen. De PlanMER en de notitie ‘Van oud naar nieuw’ zijn toelichtende documenten. Hier kunt u geen zienswijze op indienen.

Via www.zuid-holland.nl/visieopzuidholland kunt u een inspraakformulier downloaden, waarop u uw zienswijze(n) kenbaar maakt. U kunt dit formulier digitaal ondertekenen en versturen, of ingevuld uitprinten en ondertekend opsturen naar:

Provinciale Staten van Zuid-Holland,

t.a.v. E.R. de Waard afdeling Ruimte en Wonen

(kamer A0.71) Postbus 90602 2509 LP Den Haag

Ook uw schriftelijke reactie kunt u naar dit adres sturen.

Gegevens vermelden

Het is belangrijk dat uw zienswijze zo concreet mogelijk is. Vermeld in elk geval uw naam, adres- en contactgegevens, de datum en ontwerp(en) waarop uw zienswijze betrekking heeft. Geef ook aan over welk onderdeel van de ontwerp Structuurvisie of ontwerp Verordening uw zienswijze gaat en wat uw motivering is.

Inloopavonden

Tijdens de inspraakperiode zijn er inloopavonden in iedere regio, van 19.30 tot 21.30 uur. Het gaat om de volgende data en plaatsen:

7 december, Stadhuis Dordrecht: Drechtsteden en Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

10 december, Oude Stadhuis Gouda: Midden Holland

14 december, Naturalis Leiden: Holland Rijnland en Rijnstreekberaad

15 december, Stadhuis Den Haag: Stadsgewest Haaglanden

16 december, projectbureau Hoeksche Waard Klaaswaal: ISGO en Hoeksche Waard

17 december, Staal Rotterdam: Stadsregio Rotterdam

Vervolg

Ieder die een zienswijze heeft ingediend, ontvangt de nota van beantwoording met alle zienswijzen, voorzien van een reactie. De zienswijzen kunnen leiden tot aanpassing van de ontwerpen op onderdelen. Provinciale Staten stellen uiteindelijk de Provinciale Structuurvisie en de Verordening Ruimte (inclusief de nota van beantwoording) vast.

Meer informatie

Voor meer informatie of vragen kunt u terecht bij de afdeling Ruimte en Wonen van de provincie Zuid-Holland, telefoon 070-441 7176 of emailadres visieopzuidholland@pzh.nl of via

www.zuid-holland.nl/visieopzuidholland.

Naar boven