stcrt-2009-17321-001.png Ontwerpbestemmingsplan Waerthove

Ter inzage

Burgemeester en wethouders van Sliedrecht maken, in overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat met ingang van vrijdag 13 november 2009 ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan Waerthove. Gedurende zes weken is het plan door een ieder in te zien op het gemeentekantoor, Industrieweg 11.Tevens is het ontwerpbestemmingsplan digitaal te raadplegen via de website van de gemeente Sliedrecht, www.sliedrecht.nl, onder: Beleid en regelgeving → RO en Milieu → Bestemmingsplannen.

Toelichting

Rivas Zorggroep is voornemens het zorgcentrum Waerthove te renoveren. Hiertoe zal een deel van de huidige wooneenheden worden gesloopt en zal nieuwbouw worden gepleegd. Daarnaast zal het hoofdgebouw (bestaande uit kantoren, een revalidatiecentrum en een shop) worden gerenoveerd.

De hoogte van de nieuw te bouwen en te renoveren gebouwen wijkt af van de toegestane hoogte in het vigerende bestemmingsplan Woongebied. Tevens worden bouwvlakken aan de noordzijde van het plangebied overschreden. De voorgenomen plannen passen daarom niet in het bestemmingsplan Woongebied. Om die reden is het nodig een nieuw planologisch kader op te stellen om de plannen voor Waerthove mogelijk te maken.

Mogelijkheid zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerp schriftelijk kenbaar maken aan de gemeenteraad, Postbus 16, 3360 AA Sliedrecht. Als men een mondelinge zienswijze wil geven, dient dit uitdrukkelijk te worden verzocht bij de Afdeling ROBM van de gemeente Sliedrecht.

Nadere informatie

Voor meer informatie over (de procedure van) het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de afdeling ROBM, telefoon (0184) 495 963.

Sliedrecht, 12 november 2009

Naar boven