Wijziging Organisatieregeling Kadaster 2008

10 november 2009

Nr. 09.048441

Het bestuur van de Dienst voor het kadaster en de openbare registers,

Gelet op artikel 4 van de Kadasterwet;

Besluit:

ARTIKEL I

De Organisatieregeling Kadaster 20081 wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 1 komt te luiden:

Artikel 1

De kantoren van de Dienst zijn gevestigd in de gemeenten Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Eindhoven, Groningen, Rotterdam en Zwolle.

B

Artikel 2 wordt als volgt gewijzigd:

1. Het eerste lid komt te luiden:

  • 1. De kantoren, bedoeld in artikel 1, zijn, met uitzondering van de kantoren te Apeldoorn, voor de aanbieding van stukken ter inschrijving in de openbare registers voor het publiek opengesteld op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 15.00.

2. Het derde lid komt te luiden:

  • 3. De kantoren, bedoeld in het eerste lid, zijn, met uitzondering van de kantoren te Apeldoorn, voor de verstrekking van informatie voor het publiek opengesteld op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 december 2009.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Apeldoorn, 10 november 2009

Raad van Bestuur,

namens deze:

Th.A.J. Burmanje.

TOELICHTING

Deze regeling regelt de sluiting van het kantoor te Emmen en houdt daarmee samenhangend tevens een technische aanpassing in van artikel 2, eerste en derde lid.

De hiervoor genoemde sluiting is een gevolg van de organisatieontwikkeling van het Kadaster. De gevolgen voor het publiek zijn beperkt, omdat het kantoor te Emmen alleen voor het publiek geopend was voor het verstrekken van informatie en dat al enige tijd nagenoeg volledig langs elektronische weg plaatsvindt.

Voor bezoek aan het Kadaster kan men na de sluiting van het kantoor Emmen in voorkomende gevallen terecht bij de kantoren van het Kadaster in de gemeenten Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Eindhoven, Groningen, Rotterdam en Zwolle.

Raad van Bestuur,

namens deze:

Th.A.J. Burmanje.


XNoot
1

Stcrt. 2008, 58, laatstelijk gewijzigd bij regeling van het bestuur van de Dienst voor het kadaster en de openbare registers van 3 maart 2009, Stcrt. 48.

Naar boven