stcrt-2009-17254-001.png Bestemmingsplan ‘Winkelcentrum Waterland’ vastgesteld

Burgemeester en wethouders van Spijkenisse maken bekend, dat de gemeenteraad op 28 oktober 2009 het bestemmingsplan ‘Winkelcentrum Waterland’ heeft vastgesteld. Met het bestemmingsplan wordt de herbouw van het afgebrande deel van het winkelcentrum Waterland en de bouw van een kiosk op het winkelplein mogelijk gemaakt.

De gemeenteraad heeft ten opzichte van het ontwerp de volgende wijzigingen aangebracht:

Verbeelding:

Op de verbeelding is een aanduiding aangebracht, die aangeeft dat de maximale bouw- en goothoogte ter plaatse van de borstwering van het parkeerdek 6,5 meter bedraagt.

Toelichting:

  • Paragraaf 7.5 en 7.6 van hoofdstuk 7 zijn tekstueel aangepast.

  • Het Distributie Planologische Onderzoek 2008 ten behoeve van de uitbreiding van het Winkelcentrum Waterland, alsmede de geactualiseerde versie 2009 zijn als bijlage aan de toelichting gevoegd.

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van 18 november 2009 gedurende zes weken tijdens de bezoekuren ter inzage bij de vakgroep ruimtelijke ordening en milieu, kamer 3.66 van het stadhuis, Raadhuislaan 106 te Spijkenisse. Het bestemmingsplan kan ook worden ingezien op de gemeentelijke website www.spijkenisse.nl/ruimtelijkeplannen.

Gedurende de termijn van terinzageligging kan een belanghebbende, die tijdig zijn zienswijze over het ontwerp bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende, die aantoont dat hij dat redelijkerwijs niet heeft kunnen doen, tegen het besluit van de gemeenteraad schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Verder kan een belanghebbende beroep instellen tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen.

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Degene, die beroep instelt, kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van genoemde Afdeling. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Spijkenisse, 17 november 2009

Burgemeester en wethouders van Spijkenisse.

Naar boven